Illustrasjonsfoto: Credorestaurant.no
Illustrasjonsfoto: Credorestaurant.no

Credo på flyttefot

Etter 20 år på Ørjaveita i sentrum av Trondheim, skal Credo flytte på seg. Sammen med Jossa Mat og Drikke flytter restauranten inn i Bergs Maskinhall i bydelen Lilleby på Lade.

Publisert

På Lilleby ønsker Heidi Bjerkan & co å skape et grønt miljø der de ulike delene virker i symbiose, hvor alle ledd mellom bonden og kokken blir gjort synlig.

Sted for utvikling

«Her får vi plass til å utfolde oss, utvikle nye konsepter og ikke minst skape mer matglede gjennom våre prosjekter. Store tanker trenger stor plass, og på Lilleby, henholdsvis Bergs Maskinhall og Finnes Barnehjem, får vi rom for å utvikle Credo, Jossa Mat og Drikke, samt sette i gang flere prosjekter. Lilleby er et utrolig spennende område med stort potensiale.Vår visjon er å skape et folkelig møtested som appellerer til hele befolkningen og som markedsfører Lilleby på en god måte. Prosjektet skal ha fokus på riktig mat og bæredyktighet, og ivareta Lillebys historie», skrives det på hjemmesiden til Credo.

I maskinhallen blir det også bruseri/juiceri, vinbar, meieri, charkutérie, småskalabakeri og et testkjøkken.

Like ved Maskinhallen ligger Finnes Barnehjem, som også blir en del av Credos nysatsning. Der skal det åpnes en kafé allerede i mai 2017. Kafeen skal by på sunn mat og drikke, og formidle kunnskap rundt riktig dyrket og produsert mat.

«Handlingens restaurant»

I forbindelse med relokaliseringen vil Credo og Jossa, i samarbeid med lokale produsenter, jobbe mot et moderne og ansvarlig jordbruk og en bærekraftig, fremtidsrettet modell for restaurantdrift.

«Vi tror at sunn jord gir sunn og smaksrik mat. Credo er handlingens restaurant», skrives det på Credorestaurant.no.

Dato for gjenåpning av Credo Restaurant og Jossa Mat og Drikke er ikke fastsatt enda, men driverne håper på å kunne åpne opp så raskt som mulig.

Les mye mer på Restaurantcredo.no

Michelin-stjerner denne uka

Denne uka skal nye Michelin-stjerner deles ut. Så langt har aldri noen restaurant Trondheim blitt tildelt stjerne, men Credo er utvilsomt en av restaurantene i byen som er nærmest en tildeling.

Med den helt spesielle og grønne satsingen på Lilleby, tyder mye på at Credo stiller enda sterkere i 2018.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS