De norske kokkelandslagene. (Foto: NKL)
De norske kokkelandslagene. (Foto: NKL)

Culina sponser NKL og kokkelandslagene

Culina er ny sponsor og samarbeidspartner med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) og Norges kokkelandslag. Sponsoravtalen trådte i kraft ved nyttår.

Publisert

NKL jobber aktivt med rekruttering til bransjen. Det er en svært viktig jobb med tanke på mangelen av faglærte kokker i Norge. En titt i nyhetsarkiver viser artikler mange år bakover i tid som skriker om kokkemangelen i Norge. Matopplevelser og turisme går hånd i hånd, og med et reiseliv i vekst, er det viktig for næringen å ha faglærte kokker som kan gi turistene matopplevelser de forteller om hjemme.

Mer enn reiseliv og turisme

Men kokkemangelen berører langt flere områder enn reiseliv og turisme. Med et større fokus på måltider og mat i alle livets faser vil behovet for kokker bare øke i skoler, barnehager og på institusjoner. Vi står foran (nesten i) en eldrebølge, der de eldre er resurssterke og har et annet syn på mat enn man hadde for bare få år siden.

I Bergen kommune har de pålagt alle SFO å ha ett smøremåltid pr dag. Det jobbes aktivt med å få på plass mattilbud i barnehager og på barneskoler. Kantina på jobben har fått en viktigere plass, og det er ingen tegn til at den trenden skal snu.

Inspirert av de beste

«Ved å ha kokkelandslag man kan se opp til og la seg inspirere av, vil man naturlig få rekruttert inn nytt blod. Rekruttering til langrenn og alpint har eksplodert de siste årene, og det er utvilsomt et resultat av sterke prestasjoner fra store personligheter som Petter Northug og Aksel Lund Svindal. Å få løftet frem de flinkeste kokkene i Norge er derfor viktig, både for å vise verden at vi kan mat i Norge, og for å trigge neste generasjon til å velge kokkefaget. Å få samarbeide med landslagene vil uten tvil gi inspirasjon internt, og vi tror også at Culina kan bidra med nyttig kunnskap til NKL», heter det i en pressemelding fra Culina.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS