Portabelt stillerom fra Martela. (Illustrasjon: Martela)
Portabelt stillerom fra Martela. (Illustrasjon: Martela)

Lanserer portabelt stillerom

Møbelprodusenten Martela har utviklet et portabelt stillerom, som er ment for å bekjempe plagene mange opplever med åpne landskap, som for eksempel i salgsavdelinger eller i resepsjoner.

Publisert
Portabelt stillerom fra Martela. (Illustrasjon: Martela)
Portabelt stillerom fra Martela. (Illustrasjon: Martela)

«Ifølge Martelas Insights-data, opplever mer enn to tredjedeler av de som arbeider i åpne kontorlandskap at arbeidet deres blir avbrutt ganske ofte eller irriterende ofte. De viktigste forstyrrende faktorene er diskusjoner, telefonsamtaler og nettverksmøter på arbeidsstasjonene. Martelas nye lydisolerte arbeidsrom «PodBooth» kan enkelt flyttes og utgjør en fleksibel løsning for å kontrollere lydlandskapet på arbeidsplassen», heter det i en pressemelding.

Avgjørende betydning for trivsel og produktivitet

Det fremgår av Martelas innsamlede Insight-data at lydlandskapet på arbeidsplassen har en avgjørende betydning for trivsel og produktivitet i arbeidet. Materialet inneholder evalueringer fra over 4200 finske, svenske og norske kontorarbeideres arbeidsarealer før implementeringen av endringer på arbeidsplassene.

Portabelt stillerom fra Martela. (Illustrasjon: Martela)
Portabelt stillerom fra Martela. (Illustrasjon: Martela)

Støynivået på arbeidsplassene har de siste årene økt ved at for eksempel møter stadig oftere blir arrangert ved bruk av telefon og datamaskin på egne arbeidsstasjoner i stedet for i møterom. Også sosiale treff på arbeidsplassene skjer for det meste på arbeidsstasjonene.

Viktig for konsentrasjon og effektivitet

– Antall forstyrrelser og avbrudd påvirker arbeidsroen og produktiviteten direkte, og de korrelerer sterkt med flere faktorer knyttet til arbeidsglede. Støy påvirker i tillegg til arbeidseffektiviteten også muligheten til å restituere seg under arbeidsdagen, til og med opplevelsen av atmosfæren på arbeidsplassen påvirkes, sier arbeidsmiljøekspert hos Martela, Eeva Terävä.

I følge Martelas Insights-data understrekes det, uavhengig av arbeidsoppgave, at individuelt konsentrasjonskrevende arbeid utgjør en stor andel av arbeidsdagen til nordiske kunnskapsmedarbeidere. Muligheten til å jobbe i et stille rom er likevel fortsatt forbundet med å ha en høy posisjon i organisasjonen. Spesielt ansatte i stillinger på et lavere nivå sitter ofte på sin egen arbeidsstasjon fra morgen til kveld i et støyende, åpent kontorlandskap.

– Muligheten til å kunne konsentrere seg er av avgjørende betydning for alle ansatte uansett stilling, og det kommer tydelig frem når respondenter blir bedt om å prioritere utviklingsområder. Faktorer knyttet til arbeidsro, reduksjon i arbeidsbelastningen og trivsel står virkelig høyt på ønskelisten, forteller Eeva Terävä.

Presenteres på møbelmesse denne uka

Den lydisolerte og flyttbare Martela PodBooth gjør arbeidsplassen mer fredelig

Martela presenterer nye PodBooth som en del av den voksende produktfamilien Pod på møbelmessen i Stockholm som begynner den 5.februar. Det nye produktet gir arbeidsrom som roer ned lydlandskapet og øker avskjermingen som en sømløs del av en moderne arbeidsplass.

– Ved siden av et lydlandskap som fremmer konsentrasjon ønsker kunnskapsmedarbeidere ulike rom for telefonsamtaler og nettverksmøter. Den mest fleksible og fungerende måten å reagere på dette kritisk viktige behovet, er å introdusere tilstrekkelig med godt isolerte arbeidsrom på arbeidsplassen som visuelt passer naturlig sammen med resten av innredningen og med en plassering som enkelt kan endres, forteller produkt- og designsjef for Martela, Kari Leino.

Les mer om produktet på Martela.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS