Compass Group kjøper Fazer Food Services

Compass Group PLC har fullført oppkjøpet av Fazer Food Services fra Fazer Group. Oppkjøpet ble kunngjort 11. juni 2019 og godkjent av EU-kommisjonen 29. januar 2020.

Publisert

Oppkjøpet av Fazer Food Services er en del av Compass Groups strategi for å fokusere på mat som kjernevirksomhet. Nesten 90 prosent av omsetningen til Compass kommer fra måltidstjenester, og oppkjøpet passer derfor svært godt inn i selskapets planer om å fortsette å investere i måltidstjenester i regionen.

Bygge videre på kulturen fra begge virksomhetene

Fazer Food Services er en anerkjent leverandør av måltidstjenester i Norden, og hadde en omsetning på om lag 600 millioner euro i 2018. Selskapet driver virksomhet i Finland, Sverige, Norge, Danmark og Estland, innenfor sektorer som næring og industri, utdanning, helse, eldreomsorg og forsvar.

– Målet vårt for den nærmeste tiden er å bygge videre på kulturen fra begge virksomhetene, og vi ser frem til å bli ett team med ett sett verdier som vi alle kan være stolte av. Vi skal fortsatt levere de samme, gode tjenestene til kunder og gjester, og fokusere på nyskaping, helse og bærekraft. Nå har vi bransjens beste og mest erfarne team, og vi ser frem til alt det spennende vi skal oppleve sammen, sier administrerende direktør i Compass Group Norden, Kathinka Friis-Møller.

5,5 milliarder måltider hvert år

Compass Group, som har hovedkvarter i Storbritannia og virksomhet i rundt 45 land, er verdensledende innen måltidstjenester. Selskapet har 600 000 medarbeidere over hele verden og serverer mer enn 5,5 milliarder måltider hvert år. Compass Group opererer under flere varemerker i Norden, som for eksempel Eurest, Chartwells, Medirest, ESS og Levy Restaurants.

– Vi er svært tilfredse med å ha fullført oppkjøpet av Fazer Food Services. Fazer Food Services er en matfokusert virksomhet med en solid portefølje av varemerker og et utmerket omdømme i Norden. Oppkjøpet vil styrke Compass Groups tilbud innenfor måltidstjenester på det nordiske markedet og utvide porteføljen vår med nyskapende kvalitetsvaremerker i Europa, sier regiondirektør for Compass Group Europa, Venkie Shantaram, i en pressmelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS