Havsnø med ny profil. Bak Olbjørn Kvernberg og Marcus Böttcher. Foran Michal Bietz, Nancy Springer, Stine Nautnes, alle iført gensere fra den lokale aktøren Tingvoll Ull.
Havsnø med ny profil. Bak Olbjørn Kvernberg og Marcus Böttcher. Foran Michal Bietz, Nancy Springer, Stine Nautnes, alle iført gensere fra den lokale aktøren Tingvoll Ull.

Blir ene og alene Havsnø

Flaksaltet, som er verdenskjent og anerkjent blant mesterkokker, Havsnø, har endret navn og profil. North Sea Salt Works er historie. Havsnø blir rett og slett bare til Havsnø.

Publisert
Havsnø er produsert av det krystallklare vannet på Romsdalskysten.
Havsnø er produsert av det krystallklare vannet på Romsdalskysten.

Det er produsert av det krystallklare vannet på Romsdalskysten, og de sprøe flakene med den rene smaken har vunnet en hærskare av fans siden lanseringen i 2015.

Produksjon av Havsnø salt er et spennende gründereventyr som viser kreativiteten i distriktsnorge. Havsnø høstes for hånd og er laget av rent sjøvann fra Norskehavet på øya Gossen i Møre og Romsdal.

Fra North Sea Salt Works til Havsnø

Havsnø med ny emballasje og pakningsdesign.
Havsnø med ny emballasje og pakningsdesign.

– Da vi startet het vår lille salt fabrikk North Sea Salt Works, men alle refererte til oss som Havsnø, så vi bestemte oss for å bli det alle kjenner oss som, sier Michal Bietz, en av grunnleggerne og skaperen av saltet.

– Det var på tide med et nytt løft av hele varemerket fra innpakning til digitale flater. Da passet det bra å gjøre navneskifte i samme slengen, sier styreleder Olbjørn Kvernberg.

Samtidig fjerner de all emballasje laget av plast, og bruker nå kun bærekraftige materialer. Resirkulert papir, nedbrytbar innerpose og resirkulerbare poser.

Avhengig av rent vann

Havsnø salt har blitt anerkjent av landets beste kokker som et salt med unik konsistens og smak, og brukes daglig på flere av Norges beste restauranter.

– Vi er helt avhengig av et rent hav og rent sjøvann for å lage Havsnø. Vår eneste ingrediens for å lage havsaltet er rent sjøvann fra Romsdalskysten. Derfor er det en selvfølge at vi sørger vi for at vår emballasje er bærekraftig, og ikke ender opp som søppel i havet, understreker Kvernberg.

Havsnø salt har blitt anerkjent av landets beste kokker som et salt med unik konsistens og smak, og brukes daglig på flere av Norges beste restauranter. De aller fleste norske restauranter med Michelin-stjerne bruker Havsnø på kjøkkenet.

– Vår største enkeltkunde er restauranten Geranium i København som har tre Michelin-stjerner, og som i fjor ble kåret til verdens beste restaurant, sier Michal Bietz og legger til:

– Det gjør oss veldig stolte at de velger å bruke Havsnø salt.

Samarbeid med NKL

Flere av de norske medaljevinnerne i Bocuse d’Or bruker Havsnø på kjøkkenet, og Havsnø AS har nettopp inngått en samarbeidsavtale med kokkelandslaget (Norges Kokkers Landsforbund, NKL), der Havsnø vil bli brukt i alle konkurranser.

Det mest kjente produktet flaksalt vil nå hete Havsnø Flaksalt. Havsnø AS har tidligere fått Spesialitetsmerke for dette produktet. I 2022 fikk de også spesialitetsmerket for havsalt blandet med sukkertang. Dette produktet het tidligere Fjæra, og får nå navnet Havsnø Tang. Øvrige produkter er Havsnø Fint og Havsnø Grovt.

Ny felles grafisk profil med ny emballasje

Alle produktene til Havsnø får en ny felles grafisk profil med ny emballasje

Alle produktene får en ny felles grafisk profil med ny emballasje, og selskapet lanserer samtidig ny hjemmeside www.havsno.no og www.havsno.com.

Den nye grafiske profilen er utviklet i samarbeide med Goods AS i Oslo, som har vunnet mange designpriser sammen med sine kunder. Havsnø har også brukt den anerkjente fotografen Hinda Fahre.

Havsnø kan kjøpes av forbrukere i alle Meny-butikker samt en del utvalgte butikker hos de andre dagligvarekjedene. Havsnø er det eneste norskproduserte saltet du finner i norske dagligvarebutikker.

Havsnø brukes som ingrediens i flere andre produkter, som for eksempel Røros-smør.

I tillegg til det norske markedet leverer Havsnø også sine produkter gjennom distributører i USA og Tyskland. Eksportandelen i 2022 var på 30 %.

På plass på Umami Arena

Besøk Havsnø på Umami Arena 2023 fra 14.-17. februar på Nova Spektrum på Lillestrøm.

Du finner Havsnø på lokalmatpaviljongen i C-hallen på stand C07-43. Der kan du smake på produktene og se hele sortimentet i ny emballasje.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS