Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo åpner igjen klokka 15 lørdag 21. mai.
Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo åpner igjen klokka 15 lørdag 21. mai.

Streiken avblåst etter 28 dager

Etter 28 dager ble det omsider enighet mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og streiken er endelig avblåst.

Publisert

Mellom 700 og 800 bedrifter har vært rammet, flere av dem så kraftig rammet at de nå må gå til det skritt å si opp ansatte.

Streiken har pågått siden 24. april, og over 7200 ansatte i hotell- og restaurantnæringen har vært tatt ut i streik, men klokka 12 i dag, lørdag 21. mai, ble den avblåst. De streikende skal tilbake på jobb senest mandag 23. mai.

Det forventes stor aktivitet på alle rammede hoteller og serveringssteder i løpet av helgen, slik at alt skal være på skinner igjen mandag morgen.

Fikk innfridd kravene

Hovedgrunnen til at Fellesforbundet gikk til streik i april, var at NHO Reiseliv avslo de ansattes krav om lokal forhandlingsrett. Fellesforbundet og NHO Reiseliv ble etter et forslag fra Riksmekleren i natt enige om en ny avtale som blant annet innebærer full innfrielse for kravet om reell lokal forhandlingsrett.

I tillegg har alle som går på minstelønn fått et tillegg på 4,58 kroner, derav lavtlønnstillegg til alle på to kroner.

Viktig med løsning

NHO Reiseliv uttaler at det har vært svært viktig å komme fram til en løsning som begge parter kan leve med

– Det lyktes vi til slutt med. Det ble dyrt, og vi har strukket oss langt på flere punkter. Ikke minst har vi akseptert fellesforbundets krav om lokale forhandlinger, men alle må gi og ta for å komme til enighet, sier forhandlingsleder Jostein Hansen i NHO Reiseliv i en pressemelding.

Fra og med lørdag skal vi heldigvis begynne med normal drift igjen for hele Scandic Norge, uttaler Svein Arild Steen Mevold.
Fra og med lørdag skal vi heldigvis begynne med normal drift igjen for hele Scandic Norge, uttaler Svein Arild Steen Mevold.

Avtalen skal videre til uravstemning hos medlemmene i Fellesforbundet og NHO Reiseliv.

– Vi må avvente resultatet av uravstemningen, men vi er lettet over å ha et forslag til løsning på bordet. Nå står sommeren for tur, den viktigste tiden på året for reiselivet, og det er på tide å tenke fremover, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold ifølge NTB.

– Vi er veldig glade for at partene har kommet til enighet, sier Tarje Hellebust. (Foto: Morten Holt)
– Vi er veldig glade for at partene har kommet til enighet, sier Tarje Hellebust. (Foto: Morten Holt)

Gledelig

«Hotellstreiken er endelig over! Fra og med lørdag skal vi heldigvis begynne med normal drift igjen for hele Scandic Norge, og det ser vi frem mot med glede», skrev Scandics Norge-sjef Svein Arild Steen Mevold i en Facebook-oppdatering natt til i dag.

Her er informasjon fra NHO Reiseliv om den avsluttede streiken.

Plaza åpner klokka 15 i dag

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo åpner igjen i dag kl. 15.00. Administrerende direktør Tarje Hellebust, gleder seg til å ta imot gjester igjen.

– Vi er veldig glade for at partene har kommet til enighet slik at vi kan ønske alle våre gjester velkommen tilbake. Sammen med alle våre dyktige medarbeidere gleder vi oss nå til å fortsette å gi gjestene våre førsteklasses hotellopplevelser, sier Tarje Hellebust, som i tillegg til å være hotelldirektør på Plaza også er driftsdirektør for Rezidor Hotel Group i Oslo-regionen.

Han opplyser videre at det blir noe begrenset frokosttilbud søndag og mandag morgen. Deretter er det full drift som normalt. Gjester som har spørsmål knyttet til sitt opphold oppfordres til å kontakte hotellet direkte.

Full drift I løpet av kort tid

Rezidor Hotel Group, som har Radisson Blu og Park Inn by Radisson-hotellene i Norge, uttaler i en pressemelding: «Ved å tilpasse servicetilbudet og ved hjelp av uorganiserte medarbeiderne har de fleste Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hotellene kunne holde åpent gjennom hotellstreiken i Norge. Nå som streiken er avsluttet åpner de hotellene som har vært midlertidig stengt på grunn av streiken i løpet av kort tid».

Les mer om den avblåste streiken på NHO Reiselivs hjemmesider

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS