Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Sju av ti velger norgesferie

Sju av ti nordmenn kommer kun til å feriere i Norge i sommer – selv om de får vaksine før ferien starter. Kun én av ti planlegger ferie utenlands.

Det viser en ny befolkningsundersøkelse utført av Ipsos på vegne av NHO Reiseliv 12. til 26. mai, med 1047 respondenter.

– Det er ikke overraskende at de fleste velger norgesferie i sommer, men det er ekstra gledelig er at såpass mange velger eget land selv om de har fått vaksine og dermed kanskje får muligheten til å reise utenlands. Det betyr at mange populære hoteller, campingsteder, restauranter og opplevelsesbedrifter fort kan bli utsolgt, og at man bør skynde seg å booke ferien sin, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Avhengig av en god sommer

Hun legger til mange reiselivsbedrifter er avhengige av en god sommer for å bygge en buffer for resten av året, og at mange må drive med strenge restriksjoner og et labert marked en god stund til.

– Undersøkelsen gir håp om en god sommer for mange reiselivsbedrifter som trenger at alle nordmenn velger norgesferie i år, og bruker det lokale reiselivstilbudet. Med innføring av vaksinepass kan vi i tillegg få inn en del utenlandske gjester. Det er særlig viktig for de bedriftene som først og fremst retter seg mot det utenlandske markedet, fortsetter Krohn Devold.

Viken og Vestland på topp

Vestland og Viken (27 prosent) er årets mest populære sommerferiedestinasjoner, mens Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Nordland og Trøndelag kommer på en delt tredjeplass.

Mange nordmenn planlegger en kortreist ferie i år, og fordeler seg jevnt utover landet. Det viser at hele det norske reiselivet fenger sommergjestene. Oslo, som har hatt et ekstra tøft år, ser ut til å gjøre et comeback. Her kan folk få storbyopplevelsen, men også godt vær, herlig uteliv, gode hotelltilbud, pluss mange strender og badeplasser, sier reiselivsdirektøren.

De unge vil velge Norge etter pandemien

I spørreundersøkelsen svarer halvparten (47 prosent) av de unge mellom 18 og 29 år at de vil velge å feriere i Norge fremfor utlandet etter pandemien, godt over snittet på 35 prosent. Reiselivsdirektøren mener tallet viser at norsk reiseliv er modne for et comeback etter koronakrisen:

– At yngre nordmenn vil reise i eget land fremover, viser vekstpotensialet i reiselivet i årene som kommer. Jeg tror de blir tiltrukket av opplevelsesbedrifter som byr på spektakulære naturopplevelser, men også det urbane med en servering- og utelivsbransje som kan skilte med et tilbud i verdensklasse. Koronakrisen har rammet reiselivet hardt, men nå skal vi starte gjenreisningen, sier Krohn Devold i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS