Grimstads eneste hotell blir et Clarion Collection-hotell fra 1. september 2023.
Grimstads eneste hotell blir et Clarion Collection-hotell fra 1. september 2023.

Fra Scandic til Clarion Collection i Grimstad

Grimstads eneste hotell bytter kjede. Det tidligere Scandic-hotellet blir et Clarion Collection-hotell fra 1. september.

Det blir endringer både på eier- og driftssiden av Grimstads eneste hotell når det skiltes om til Clarion Collection Hotel Grimstad 1. september.

Det 98 rom store hotellet er kjøpt og overtatt av det grenlandsbaserte eiendomsselskapet Bratsberg, som igjen har inngått en ny leieavtale med Teo K. Luisas Capitane Hotels. Bratsberg, som er eid av Samfosa, har en sterk posisjon i Grenland og Vestfold. Deleier i Samfosa, Samfunnsbygg, har allerede pågående prosjekter i Agder.

Potensial

– Vi fikk en strålende mulighet til å overta dette hotellet, og gleder oss til å introdusere Samfosa for næringslivet i Agder, samt bidra til videre vekst i regionen. Det er et stort potensial i destinasjonen og hotellet, og kundene vil legge merke til at vi som nye eiere vil gi vårt preg på denne flotte eiendommen og samtidig bidra til byutviklingen i Grimstad. Dette, sammen med at vi er trygge på at vi har funnet riktig driver med rett konsept for både bygg og by, gjør at vi gleder oss til veien videre, sier Simon Venemyr Ottersland fra Samfosa AS.

Satser videre på Sørlandet

Simon Venemyr Ottersland fra Samfosa AS og Teo K. Luisa.
Simon Stordalen fra eiendomsselskapet Bratsberg, og administrerende direktør for Capitane Hotels, Teo K. Luisa.

Det er hotellveteranen Teo K. Luisa som står bak driftsselskapet som har fått leiekontrakten. Telemarkingen, som har lang fartstid i Strawberry, tidligere Nordic Choice Hotels, både som ansatt og som franchisetaker, har fra før Comfort Hotel Porsgrunn i porteføljen, samt flere hotell på gang i Horten, Tønsberg, Moss og Skien.

– Vårt satsingsområde er området mellom Drammen og Kristiansand. Med alt det spennende som skjer i Grimstad med blant annet bedret infrastruktur, industrielle satsinger, flere utbyggingsprosjekter, Sørlandets teknologipark og Campus Grimstad, ønsker vi å være med på denne utviklingen. Med min lange og gode tilknytning til Strawberry, var det naturlig å se hvilke konsepter de har som passer. Og Clarion Collection Hotel er helt riktig kjede for dette hotellet, sier administrerende direktør for Capitane Hotels, Teo K. Luisa.

Riktig match for Grimstad

Clarion Collection Hotel, som har inngått en franchiseavtale for hotellet med Capitane Hotels, har et unikt konsept hvor alle måltider er inkludert. I tillegg til frokost, serveres det kaffemat, fika, på ettermiddagen og varm kveldsmat. Hotellene er bygget på et hyggekonsept, og er gjerne hotell i historiske bygg eller med en rik historie.

– Vekst er helt sentralt i selskapet og da muligheten for å innta både en ny by og et nytt fylke kom, var vi raske med å signere med Teo K. Luisa og Capitane Hotels. Både destinasjonen, markedet og utviklingen er helt rett for Clarion Collection Hotel. Vi er den foretrukne kjeden for dem som ønsker en følelse av hjemmehygge på sine mange reiser hjemmefra, forteller kjededirektør for Clarion Collection Hotel i Norden, Richard Svartvik.

Les også: Nå er Nordic Choice Hotels historie

51. hotellet

Clarion Collection Hotel Grimstad blir det 51. hotellet i kjeden, som finnes fra Tromsø i nord til Trelleborg i Sverige i sør.

Hotellene er kjent for en mer personlig opplevelse, gjerne med en spennende historie i bygget. For å virkelig skape følelsen av hygge, har man på hvert hotell ansatt en «hyggier», som har ansvaret for å skape og utvikle trivselen og atmosfæren. Clarion Collection Hotel er en del av Strawberry. Strawberry er bygget på historien til Nordic Choice Hotels, og skal være startstedet for opplevelser innen hotell, møter, spisesteder, velvære, kultur, aktiviteter og andre opplevelser i Norden, med de beste fordelene og godene for medlemmene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS