Thon Hotels fester frokostgrepet i nord. Her fra Thon Hotel Harstad. (Foto: Thon Hotels)

Thon Hotels fester frokostgrepet i nord

De første tre fylkesvinnerne i «Twinings Best Breakfast» er klare. Og det er definitivt Thon Hotels som vinneren i de tre nordligste fylkene.

Publisert

Thon Hotels har festet grepet i nord, med seier i både Finnmark (Thon Hotel Kirkenes), Troms (Thon Hotel Harstad) og Nordland (Thon Hotel Lofoten).

– Vi er kjempefornøyd med at tre Thon-hoteller er blitt kåret som fylkesvinnere i Norges nordligste fylker. Den jobben som Twinings og Haugen-Gruppen har gjort i forbindelse med denne kåringen er veldig viktig for hotellbransjen. Nivået på frokosten og frokosten som produkt i Norge har hatt en enorm utvikling. Gratulerer så mye til alle som jobber på Thon Hotel Kirkenes, Thon Hotel Harstad og Thon Hotel Lofoten. Dette er kjempegøy, sier Morten Thorvaldsen, som er konserndirektør for Thon Hotels.

Tett i flere fylker

I tillegg til å kåre fylkesvinnere, har juryen også plukket ut andre kandidater.

– I noen fylker er konkurransen ekstra tett, og da kan det også utstedes en «utmerkelse for fremragende frokost» til et hotell som ikke vinner fylket sitt, men som blir med videre og har mulighet til å kvalifisere seg til finalen på lik linje med fylkesvinnerne, sier Tom J. Bovim hos Haugen-Gruppen.

Etter sommeren blir det bekreftet hvilke som går videre til finalen. Finalen dømmes av en ekstern jury som består av Lars Erik Underthun, Wenche Andersen, og et tredje hemmelig medlem.

Thon Hotel Kirkenes er fylkesvinner i Finnmark. (Foto: Thon Hotels)

Fylkesvinnerne i de andre fylkene vil bli avslørt i løpet av den kommende uka.

Finnmark

Thon Hotel Kirkenes

Thon Hotel Harstad er fylkesvinner i Troms, men Scandic Ishavshotel er også med videre fra fylket. (Foto: Thon Hotels)

Hotelldirektør Lisa Thodesen forteller at de har jobbet hardt for å bli fylkesvinner:

– Personalet har virkelig stått på for å nå målet vårt om å bli fylkesvinner i frokostkonkurransen til Twinings. På Thon Hotel Kirkenes serverer vi lokale produkter som reinsdyr, fiskekaker og ost fra ysteriet Øverli i Pasvikdalen. Vi er opptatt av å holde et like høyt nivå på frokosten vår hele året og får mange gode tilbakemeldinger fra gjestene våre. Vi har et nyoppusset hotell med nydelig havutsikt, og i tillegg serverer vi nå Finnmarks beste frokost. Det er vi stolt av, sier Thodesen.

Troms

Thon Hotel Harstad

Fjoårets sølvvinner i kåringen, Thon Hotel Lofoten, holder stand, og er fylkesvinner i Nordland. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Andre fremhevede: Scandic Ishavshotel

Hotelldirektør Odd Kåre Sivertz-Pettersen er glad for å bli fylkesvinner i Troms:

– Dette er en bragd som ikke er lett å oppnå. Spesielt spente var vi i år siden vi vant i fjor også, etter kun tre år med egen frokost. Vi er utrolig takknemlig for at vi får lov til å prøve nye ting og for at Thon Hotels har gitt oss friheten til å utvikle frokosten vår. Det er veldig gøy å være med på Thon Hotels sin store satsing på mat og drikke. Dette gir uante muligheter i markedet og det er ikke tvil om at vi tiltrekker oss nye kundegrupper. De ansatte, kjøkkensjefen og restaurantsjefen har gjort en fabelaktig jobb. Service er det aller viktigste og her holder vi et høyt nivå. Vi er også veldig opptatt av en lekker presentasjon av maten og at vi har et godt og et lekkert utvalg.

Nordland

Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Hotelldirektør Erik Taraldsen ble glad da han fikk den gode nyheten:

– Jeg hoppet i stolen av glede da jeg fikk vite at Thon Hotel Lofoten er blitt fylkesvinner. Det er like spennende hvert år. Vi fokuserer på bærekraft og bruker lokale råvarer. Vi på Thon Hotel Lofoten er veldig stolt av frokosten vår og yter en service som sørger for en god totalopplevelse. Nytt på frokostbordet i år er blant annet hvitosten «Vår egen ost» som er laget spesielt for oss av Aaland Gård på Vestvågøy.

«Vi ønsker først å berømme alle dem der ute som gjør en stor innsats for at hotellgjester i Norge kan nyte en fantastisk frokost. Nivåene på hotellfrokosten er meget høyt, og her blitt stadig bedre de siste årene. Det er et bredt spekter av gode frokoster, og mange fine opplevelser som venter gjestene», heter det fra Haugen-Gruppen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2018

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2018.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: ?

Powered by Labrador CMS