Scandic Nidelven til topps i landets hotellfrokost-kåring, for 12. gang. (Foto: Morten Holt)

Dusinet fullt for Scandic Nidelven

Scandic Nidelven nekter å slippe frokosttronen. For 12. gang gikk Trondheim-hotellet til topps i kåringen av landets beste hotellfrokost. I år fikk hotellet også med seg et annet trønderhotell på pallen. Årets hederspris gikk til Zoltan Berkes, kokk på Thon Hotel Rosenkrantz/Brasserie Paleo i Oslo.

Publisert
Scandic Nidelvens frokost til topps. (Foto: Morten Holt)

Scandic Nidelven har vunnet kåringen «Twinings Best Breakfast» 12 av de 14 gangene den har blitt arrangert. Thon Hotel Lofoten yppet seg med seier i 2016, men har blitt henvist til sølvplass igjen de to siste årene.

Les også: Dette er finalistene i «Twinings Best Breakfast» 2018

Hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, Stephen Twining og Food & Beverage Manager på Scandic Nidelven, Lasse Waagbø. (Foto: Haugen-Gruppen)

To trønderhotell på pallen

Bronseplassen denne gangen gikk til Scandic Hell Hotel, og dermed har Trøndelag to av de tre pallplassene.

Og det skjer før Britannia Hotel gjenåpnes i 2019, og blir en særdeles aktuell kandidat i denne kåringen fra og med neste år.

Fra frokostbuffeen til Scandic Nidelven. (Foto: Scandic Hotels)

Les også: Dette er alle fylkesvinnerne i «Twinings Best Breakfast» 2018

Har bygd ut frokostlokalene

Scandic Nidelven har bygd ut frokostlokalene, noe som har gitt et løft til hele frokosten. Det er en meget dedikert gjeng som står bak, og med utbyggingen har de senket skuldrene og hevet servicen enda et hakk, samtidig som de har svært høy standard og kvalitet på matvarene.

Scandic Nidelven har i mange år vært en av driverne bak utviklingen av stadig høyere kvalitet på norske hotellfrokoster. Konkurransen mellom de beste hotellene i Thon og Scandic har bidratt til å gi en mengde hotellgjester i Norge en stadig bedre frokostopplevelse. Thon Hotel Lofoten fortsetter å levere en meget god frokost og er soleklar på andreplass, mens Scandic Hell som har vært i toppen i mange år, har pusset opp frokostsalen sin og tatt steget opp på pallen på tredje plass.

Frokostbuffeen på Scandic Hell. (Foto: Scandic Hotels)
Fra frokostrestauranten på Scandic Hell. (Foto: Scandic Hell)

– Scandic Nidelven beviser nok en gang at de serverer Norges beste frokost, og Scandic dominerer dessuten konkurransen med to hoteller på pallen og 10 av 19 fylkesvinnere, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

Nok et frokostgull til Scandic Nidelven. (Foto: Scandic Hotels)

Saken fortsetter under bildet

Stadig høyere nivå

«Nivået i finalen blir høyere for hvert år som går, og Twinings Best Breakfast ønsker å takke alle pådriverne som bidrar til at de beste hotellfrokostene i Norge holder høyt internasjonalt nivå. Twinings Best Breakfast kan gratulerer følgende medaljører», heter det i en pressemelding fra Haugen-Gruppen.

Scandic Nidelven

Juryens begrunnelse:

«Har tatt enda et langt skritt fremover. En omfattende ombygging har gitt frokostgjestene bedre plass og hyggeligere lokaler, men har også ført med seg bedre logistikk og minst like god mat. Servicen har alltid vært god her, men nå virker det som om staben har senket skuldrene og klarer å få gjestene til å føle seg mer avslappet og mer velkomne. Svært godt utvalg og høy kvalitet på maten».

Kjetil Vassdal er hotelldirektør på Scandic Nidelven, og han vet bedre enn de fleste at dette er en seier som krever målrettet og hardt arbeid over tid.

Ny topp-plassering for Thon Hotel Lofoten og hotelldirektør Erik Taraldsen (til venstre). (Foto: Morten Holt)

– Jeg er først og fremst fantastisk stolt og glad på vegne av alle mine medarbeidere over at vi lykkes nok en gang. 365 dager i året står vi grytidlig opp for å gi våre gjester den best tenkelige starten på dagen gjennom kvalitetsprodukter laget fra grunnen av med de beste råvarene, gjerne lokale. Men det viktigste er at vi lager all mat med kjærlighet og at vi yter genuin og personlig service. Mye av maten tilberedes ute i frokostsalen slik at vi skaper en unik kontakt mellom kokker og frokostgjester. I tillegg vil jeg berømme frokostservitørene som utrettelig rydder, serverer og skjenker kaffe og te ved bordene, alltid med et smil, uansett hvor tidlig det er, sier Vassdal.

En utfordring med å opprettholde Scandic Nidelvens svært høye og selvpålagte krav til frokosten har kommet fra uventet hold, nemlig sin egen frokostsuksess.

– Når vi tidligere har hatt fullt hus i helgene med rundt 700 gjester og alle ønsket å sitte ekstra lenge og nyte Norges beste frokost, så har vi rett og slett skapt et logistikkproblem for oss selv, sier Vassdal. Løsningen ble å utvide videre ut i Nidelven for å gi plass til flere frokostgjester.

– 40 millioner kroner kostet det å bygge restauranten ytterligere sju meter ut i Nidelven, og vi har nå hele 200 ekstra sitteplasser. På den måten kan man si at frokostposisjonen vår har blitt svært kostbar, men samtidig får vi daglig tilbakemeldinger fra gjester om at de velger oss foran andre hoteller i Trondheim nettopp på grunn av vår frokost. Derfor er jeg sikker på at det var en klok investering, sier Vassdal.

Scandic Hell sørger for at det er to trønderhotell på frokostpallen. (Foto: Scandic Hotels)

Thon Hotel Lofoten

Juryens begrunnelse:

Hederspris til Zoltan Berkes, som har vært ansvarlig for frokosten på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo siden 2014. (Foto: Haugen-Gruppen)

«Kan skilte med enestående atmosfære. Den målbevisste satsingen på lokale produkter er ekstra viktig for et hotell som tiltrekker seg mange turister. Her er det ikke aldri tvil om hvilken landsdel du er i, og hotellet er flinke til å beskrive de lokale produktene for gjester som ikke kjenner til dem. Et lokalt kaffebrenneri er trukket inn for å servere kaffe, og spesielt utvalget av omeletter er imponerende».

– Vi er utrolig stolt av frokosten vår, og det er veldig artig at vi nå har etablert oss stabilt som et av Norges aller beste frokosthoteller. Ekstra gøy er det at vi har klart dette med god hjelp fra lokale samarbeidspartnere. Vi legger ned mye arbeid, sjel og kreativitet i frokosten vår. Naturen rundt oss tilbyr noen av verdens beste råvarer, og på frokostbordet i Svolvær kan man finne produkter som produseres i nærheten av hotellet. Vi ønsker også å vise frem det beste som Nord-Norge - Lofoten og Svolvær - har å tilby på matfronten med lokale spesialiteter og hjemmelagde retter. På denne måten får vi ta del i innsatsen med å gjøre lokal matproduksjon økonomisk bærekraftig, og det føles godt, sier hotelldirektør Erik Taraldsen.​

Thon Hotel Lofotens frokostbuffet står blant annet lokale spesialiteter som Lofotsalami, geiteramssaft, rogn røkt på bøkeflis, røkt laks fra Kabelvåg og oster fra Aalan Gård.
Hotellet lager også egne retter som syltetøy, kjøttpålegg, kaviar, sild, varmrøkt laks, lønnesirup, sauser og leverpostei. I tillegg er all varmmaten laget fra bunnen av, på et av hotellets mange kjøkken.

Scandic Hell

Zoltan Berkes sammen med Stephen Twining. (Foto: Haugen-Gruppen)

Juryens begrunnelse:

«Her har oppussing gjort det som tidligere var en utfordrende spisesal til et moderne og hyggelig frokostområde, samtidig som logistikken er forbedret. Utvalget er bredt og mye er lokalt og hjemmelaget. Blant annet er frukt og grønnsaker arbeidet godt med og innbydende presentert. De har en meget god varmmatstasjon, og gjestene følges godt opp».

Hedersprisen til Rosenkrantz-kokk

De siste årene har Twinings Best Breakfast delt ut en hederspris til noen som har gjort en formidabel innsats for arbeidet med hotellfrokosten.

I år går denne til Zoltan Berkes, som har vært ansvarlig for frokosten på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo/Brasserie Paleo siden åpningen i 2014.

«Ambisjonen og målet for frokostteamet ved Rosenkrantz har vært det samme fra dag en; å tilby den beste frokostopplevelsen i Norge. Berkes er ekstremt dedikert i jobben sin. Han ser hele tiden etter nye muligheter og nye produkter som kan forbedre frokosten vår ytterligere, og har jobbet spesielt for å skape en team-spirit og stolthet blant alle som jobber på kjøkkenet. Berkes er svært utadvendt og trives å snakke med gjestene ute i frokostsalen, noe som har gitt mange positive tilbakemeldinger fra fornøyde frokostgjester», mener juryen.

Saken fortsetter under bildet

– Det er fantastisk at denne prisen går til en av våre medarbeidere i Thon Hotels. Berkes er kokkeutdannet og har vært ansvarlig for frokosten på hotellet siden 2014. Han har gjort en eksepsjonelt god jobb og er lidenskapelig opptatt av mat. Berkes liker å eksperimentere med ulike råvarer fra naturen. I tillegg er han svært utadvendt og trives med å snakke med gjestene ute i frokostsalen. Det setter gjestene stor pris på, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Juryen

Vinnerne er kåret av en jury bestående av tre personer med årelang erfaring med mat og frokost.

Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og tidligere president i Bocuse d'Or Norge.

Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.

Det tredje jurymedlemmet: ... Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.

Det er Haugen-Gruppen som står bak kåringen «Twinings Best Breakfast».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2018

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2018.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2018 for 14. gang.

* Konkurransen går ut på at om lag 400 hoteller over hele lander vurderes av en uavhengig jury i tillegg til Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut fra blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

* Deretter kåres fylkesvise vinnere kåres, før en jury er i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 12 av 14 ganger. Radisson Blu Plaza Hotel vant i 2005, mens Thon Hotel Lofoten vant i 2016.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

 

Powered by Labrador CMS