I 2023 gikk førsteplassen i Årets grønne kokk til Espen Laumann og Nils Flatmark. Andreplassen gikk Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, mens tredjeplassen gikk til Sondre Selland og Simen Johansen.
I februar 2023 gikk førsteplassen i Årets grønne kokk til Espen Laumann og Nils Flatmark. Andreplassen gikk Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, mens tredjeplassen gikk til Sondre Selland og Simen Johansen.

Dette er oppgaven i Årets grønne kokk 2025

Kokkekonkurransen Årets grønne kokk arrangeres for 10. gang på Umami Arena i Nova Spektrum i mars neste år. Nå er oppgaven klar. Innsendingsfristen er 10. desember.

Konkurransen, som arrangeres 19. mars 2025, setter søkelyset spesielt på de norske grønne råvarene, og skal inspirere til økt bruk av frukt og grønt.

Nå er oppgaven klar, og alle landets kokker inviteres til å kvalifisere seg. Det er tomannslag som konkurrerer.

– En skikkelig utfordring

Arrangørene

Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt – i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo.

Samarbeidspartnere er Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, Asko Servering, Sportex og Umami Arena.

– Årets oppgave er klar og fram mot 10.desember kan ivrige kokker med ambisjoner om å fremme plantebasert mat melde seg på konkurransen. En jury vil plukke ut seks lag med to kokker på hvert lag som får anledning til å briljere i finalen på Umami Arena 19.mars i 2025, forteller prosjektleder for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Torjus Lunder Bredvold.

– Oppgaven i år er at de seks finalelagene skal lage en treretters meny for 12 personer live på Umami Arena. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren. Vi byr på en skikkelig utfordring og forventer rift om de få plassene vi har for å utmerke seg, sier Bredvold.

Dette er oppgaven til Årets grønne kokk 2025

Rett 1: 

Fredagssnack: Hodekål, beter og løk skal inngå. I innsendelsen skal bilde, oppskrift og fremgangsmåte være vedlagt. Fremgangsmåten skal være slik satt opp at det enkelt kan publiseres i media. Bruk gjerne formatet på denne oppskriften som utgangspunkt. Må kunne lages i en «hjemmeversjon» på under 60 minutter.

Rett 2: 

Hovedrett: Kålrot, mandelpotet og brokkoli skal inngå. Skal serveres på tallerken.

Rett 3: 

Dessert: Pastinakk, pære og friske urter skal inngå. Skal serveres på tallerken. 

Andre varer fra den grønne sektoren kan benyttes. Innsendelsen skal, i tillegg til det som er nevnt under rett 1, inneholde bilde og beskrivelse av rett 2 og rett 3.

Du kan lese enda mer om oppgaven her

Skal lages til 12 personer

Oppgaven er å lage en treretters meny for 12 personer.

Oppgaven sendes til torjus.lunder.bredvold@frukt.no med «Oppgave Årets grønne kokk» som emne innen 10 desember 2024. 

Konkurranse-tiden er fem timer. Første lag starter å koke klokken 09.00, og leverer sin første rett etter fire timer, hovedrett etter 4,5 timer og dessert etter fem timer. Konkurransen bedømmes etter NM-regler.

Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kan inngå.

Konferansier er Kristine H. Hartviksen, leder for innovasjon hos NorgesGruppen ASA, og nyvalgt i presidentskapet i WACS.

Premiene

Premien til vinnerlaget er tittelen Årets grønne kokk som innebærer heder og ære, samt trofé og pengegave på 30 000 kroner, 2. plass får 20 000 kroner og 3. plass 10 000 kroner.

Du finner mange flere nyheter om Umami Arena under fanen Nyheter - Umami Arena

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS