Grand Hotel med Grand Café. (Foto: Morten Holt)

Fursetgruppen skal drifte Grand Café

Fursetgruppen overtar driften av Grand Café. Grand Hotel og Fursetgruppen Restaurant Group har blitt enige om en avtale denne uka, og nå starter en ny æra for det ærverdige stedet i Karl Johans gate.

Publisert
Grand Café på Grand Hotel skal driftes av Fursetgruppen. (Foto: Morten Holt)

Det var i fjor sommer at det ble kjent at Grand Hotel skulle legge ned driften av Grand Café – etter 141 år. Etter flere år med underskudd, valgte eiere og drivere og avslutte driften.

Siden 1. september i fjor har den ærverdige kafeen vært stengt. Nå tyder det meste på at det blir ny drift fra samme dato i år. 1. september 2016 er nemlig antydet som en åpningsdato for nye Grand Café i regi Fursetgruppen.

Begynnelsen på en ny æra

I 1874 åpnet Grand Café dørene, den gang Oslo het Kristiania. Det var her hele Grand Hotels historie startet. Caféen var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen i tillegg til en rekke andre «Kristianabohemer».

Over 142 år senere er Grand Café fortsatt et av Norges mest kjente landemerker. Siden juni 2015 har det vært kjent at det skal investeres 150 millioner kroner i oppussing og modernisering av hele Grand Hotel, inkludert Grand Café.

Frem til nå har det vært uklart hva Grand Café skal benyttes til etter oppussingen, men nå er det altså klart at restauratør Bjørn Tore Furset i Fursetgruppen gjenåpner Grand Café.

Skaper ny historie

– Vi ser med glede på å kunne ta del i de neste 100 årene, og skape ny historie sammen med Grand Hotel, sier innehaver Bjørn Tore Furset.

– For oss er det viktig å ta vare på den gode atmosfæren vi alle husker Grand Café som, samtidig som vi ønsker å skape ny historie. Dette skal være stedet du ønsker å vende tilbake til hvor totalopplevelsen står i fokus, sier Bjørn Tore Furset. Konseptet er i støpeskjeen og ikke klart før i løpet av sommeren.

Fornøyd hotelldirektør

– Vi er veldig fornøyde med at Fursetgruppen tar over Grand Café og bringer historien videre. De har høy anseelse i bransjen for sin erfaring, ulike og sterke merkevarer og solid fagkunnskap. Vi ser frem til å ønske de velkommen i Grand-familien, sier hotelldirektør på Grand Hotel, Fredrikke Næss.

Markant restaurantgruppe

Fursetgruppen Restaurant Group er i ferd med å bli en svært markant aktør i Oslo – med rundt 20 forskjellige restaurantkonsepter. I porteføljen av restauranter finner du blant annet Ekebergrestauranten, Ingierstrand Bad, Festningen Restaurant, Tjuvholmen Sjømagasin og den nybakte trestjernersrestauranten Maaemo.

Gruppen omsetter for 400 millioner årlig og har 450 ansatte, og har hovedkontor sentralt i Oslo.

Du kan lese mer på Fursetgruppen.no/grandcafeoslo

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS