Fra venstre Agneta Linden Moen fra Hanen, Camilla Botilsrud Sagen fra TV2, Louise Gjør fra Fredheim gård og juryleder Kari Hasselknippe. (Foto: Hanen)

Norges beste gårdsbutikk

Fredheim gårdsutsalg i Stange er kåret til Norges beste gårdsbutikk i 2021.

Publisert

Fredheim gårdsutsalg er en helårs gårdsbutikk som drives av tredje generasjon på Fredheim gård.

Jubel på Fredheim gård etter at gården ble kåret til Norges beste gårdsbutikk. (Foto: Hanen)

Gårdsutsalget har siden åpningen i 2016 opplevd stor vekst, og er blitt til et populært sted å besøke for å kjøpe ferske grønnsaker og andre lokale produkter.

Det siste året har gårdsutsalget hatt en eventyrlig omsetningsvekst på over 80 %, et tall som viser at de har truffet på et ønske om å handle lokalt og kortreist rett fra produsent.

Les også: Kåret til Årets lokalmatgründer 2021

Juryens begrunnelse

Juryens begrunnelse til årets vinner er

En innbydende og pen helårsbutikk med et godt utvalg av egne dyrkede og lokale produkter. Fint uteområde med sittemuligheter og servering av kaffe og is. Sortimentet i butikken er variert, og skifter etter sesong. Mange av varene har reist den korte veien til hyllene fra jordene utenfor. Salg av produkter med eget varemerke og gavepakker mot jul vitner om god kommersiell teft. I butikken, på sosiale medier og i varenes navn er det plass for humor, engasjement og personlig kommunikasjon. Her er det tydelig hvem som står bak virksomheten, og at butikken er en viktig del av gårdsdriften. Gårdsbutikken på Fredheim gård er uten tvil en verdi og ressurs for lokalsamfunnet og at butikken er populær, både blant lokalbefolkningen og tilreisende, viser både driftsresultat og de mange nominasjonene den fikk.

Norges beste gårdsbutikk

Norges beste gårdsbutikk er en ny konkurranse og skal bidra til å løfte kvaliteten på opplevelsen og lønnsomheten til norske gårdsbutikker og lokale utsalg.

Hanen, næringsorganisasjonen for gardsmat og bygdeturisme, har denne sommeren oppfordret gårdsutsalg og lokale gardsmatbutikker til å bli med å sanke nominasjoner fra sine kunder.

De fem som fikk flest stemmer ble deretter vurdert av en jury sammensatt av fagfolk innenfor mat, reiseliv, salg og konseptutvikling.

Vinneren får 10 000 kroner i premie i tillegg til heder, ære og fortjent oppmerksomhet.

Les mer om konkurransen og juryen herLik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS