Setter glutenfrie produkter på menyen

Det Glutenfrie Verksted ble lansert da grunnlegger Monica J. Hellmann selv fikk cøliaki, og fant ut at utvalget av sunne glutenfrie alternativer med god smak var totalt fraværende.

Publisert
Monica J. Hellmann står bak Det Glutenfrie Verksted.
Monica J. Hellmann står bak Det Glutenfrie Verksted.

– Mangel på sunne og smakfulle glutenfrie alternativer ga meg inspirasjon til å starte sin egen bedrift, sier hun.

Det hele startet i 2014, da Hellmann lanserte «Det Glutenfrie Verksteds» fire første glutenfrie, og økologiske, bakemikser. Alle basert på naturlige råvarer, mindre sukker og mer fiber.

16 glutenfrie produkter

Glutenfritt nøttebrød.
Glutenfritt nøttebrød.

– Mye har skjedd med Det Glutenfrie Verksted på disse tre årene. Totalt 16 ulike glutenfrie, og økologiske bakemikser er lansert og fra å få distribusjon i de store profilhusene til Norgesgruppen, har Verkstedet nå vokst med full distribusjon i alle landets kjeder, opplyser Hellmann.

– Det var mye sukker og stivelse, som erstattet gluten i de alternativene jeg lette meg frem til, forteller hun videre.

Utviklet på eget kjøkken

– Dermed ble det mye eksperimentering og baking hjemme på eget kjøkken og etter hvert ble resultatene så bra at det var på tide å introdusere produktene for flere som var på søk etter sunnere og mer smakfulle alternativer.

I tillegg til å ha utviklet, og lansert, 16 mikser, har Det Glutenfrie Verksted blitt kåret til Årets Glutenfrie Bedrift 2015 av Cøliakiforeningen, og nå sist fått bronse i Retailprisen 2017 i kategori pakningsdesign.

– WeOslo, ved Kristine Lillevik, har løst den grafiske utformingen til Det Glutenfrie Verksted, og sammen med dagligvarekjedene har vi sørget for at flere med glutenintoleranse også kan næringsrike og gode produkter, sier Monica J. Hellmann.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS