«Cluster manager» Finn Berstad, bergenseren som feirer 10-års jubileum som leder for begge de to store Radisson Blu hotellene på Gran Canaria.
«Cluster manager» Finn Berstad, bergenseren som feirer 10-års jubileum som leder for begge de to store Radisson Blu hotellene på Gran Canaria.

Radisson Blu-sjef Finn Berstad på Gran Canaria: Sommertrafikken øker

Bergenseren Finn Berstad har bedre oversikt enn de fleste når vi snakker turismeutviklingen på Gran Canaria. I 10 år har vært «cluster manager» for begge de store Radisson Blu-hotellene på øya.

 

Bjørn B Jacobsen kommenterer besøksindustrien

Bjørn B Jacobsen (69), som har skrevet denne saken, er én av Norges mest erfarne reiselivsstrateger, produsent av events og begivenheter, og tidligere journalist.

Han kommenterer utviklingen i reiselivet og besøksindustrien for Horecanytt.no, både her hjemme og internasjonalt.

 

Om klimaendringene, et overopphetet fastland rundt Middelhavet, og hva dette betyr for Gran Canaria og hans to hoteller, sier han:

– Jeg husker terrorangrepene i Paris, Brussel og Nice i 2015 og 2016, som skapte frykt blant reiseglade europeere. Da opplevdes Kanariøyene som en trygg og sikker havn, og vi opplevde trafikkøkning, særlig i sommermånedene.

– Nå er det klima, hete og temperaturer som igjen gjør Kanariøyene til et trygt og sikkert feriealternativ, også sommertid. I vintermånedene har vi jo generelt fulle hoteller uansett, fra høstferien starter og til påskeferien slutter. 

Sol og behagelig klima

Radisson Blu Resort & Spa i Mogan på Gran Canaria ledes av nordmannen Finn Berstad.
Radisson Blu Resort & Spa i Mogan på Gran Canaria ledes av nordmannen Finn Berstad.

– Vi nyter sol og behagelig sommerklima nå. Belegget øker og alt er bare strålende her på øya med verdens beste klima, ja hele året. Mange tror sommeren er veldig varm siden vi ligger utenfor kysten av Afrika. Men, virkeligheten er at sommertemperaturen ligger i snitt mellom 26 og 28 grader. For oss nordmenn er dette veldig fine ferietemperaturer, og med badetemperaturer i havet på rundt 25 grader.

– Temperaturøkningen, slik det er rundt Middelhavet nå, har ikke påvirket oss. Vi er et fornuftig og godt feriealternativ også for sommertid. Og som bergenser må jeg legge til; vanligvis uten nedbør, sier Finn Berstad, som nå planlegger solcellepaneler på hotelltakene, i tråd med klimaambisjonene for Gran Canaria.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS