Flere miljøvennlige serveringsprodukter

Greenway Norge har utvidet sitt «sealing»-konsept med en serie produkter som er helt bionedbrytelige og 100% klimanøytrale.

– Med utvidelsen av konseptet vil vi dekke enda flere behov innenfor takeaway-området, både med sealingfilm og standardlokk. Alle produktene er selvfølgelig uten fossil CO₂, og ingen av produktene vil da kunne bli mikroplast. Produktene er laget av avfall fra rasktvoksende naturlige vekster, som råvarer, som har samlet CO₂ i sitt korte liv, noe som betyr at om man komposterer, vil man lagre den CO₂ som veksten selv har samlet. Hvis man henter ut energi ved å brenne produktet, vil man primært frigjøre den CO₂ som veksten selv har samlet og man får en naturlig syklus som tilnærmet går i null med tanke på CO₂, forklarer daglig leder for Greenway Norge, Jan-Erik Pavels Smith.

– For orden skyld så kan man kompostere i både industrikompost og vanlig kompost. Det vil bare ta litt lenger tid i vanlig kompost. Det brytes i komposten ned til vann, CO₂ og biomasse. Produktene er godkjente opp mot totalforbudet mot fluor, som Danmark innførte sommeren 2020. Alle produktene er naturlige på en måte som naturen fordøyer, fortsetter han.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS