På Grüne Woche: Karoline Navestad Olsen (Slippen i Fredrikstad), Tord Hoff (Lasse Liten på Gjøvik), Christian Emmertz (Opplæringskontoret) og Jane Edissen (Klækken ved Hønefoss) er godt fornøyd med deltagelsen på Grüne Woche i Berlin.
På Grüne Woche: Karoline Navestad Olsen (Slippen i Fredrikstad), Tord Hoff (Lasse Liten på Gjøvik), Christian Emmertz (Opplæringskontoret) og Jane Edissen (Klækken ved Hønefoss) er godt fornøyd med deltagelsen på Grüne Woche i Berlin.

I Berlin for å lære

Grüne Woche nærmer seg slutten. Med i delegasjonen fra Oslo-regionen er det flere dyktige lærlinger, som har reist til Berlin for å lære.

Publisert

Lærlingene er travelt opptatt med å tilberede smaksprøver til standen for Oslo-regionen.

– Det har fungert veldig bra å ha med lærlinger hit til Grüne Woche (IGW), sier Christian Emmertz fra Opplæringskontoret for restaurant- og matfag og reiseliv i Buskerud og Vestfold i en pressemelding.

– Lærlingene er dyktige, og jeg er sikker på at det er nyttig for unge kokker å oppleve noe helt annet enn det de vanligvis gjør hjemme. De får ny lærdom og en god opplevelse å ta med seg hjem. Bransjen skriker etter flere flinke kokker, og da kan det være bra med en slik mulighet som et av lokkemidlene for å få flere til å gå inn i denne bransjen, fortsetter Emmertz.

Fra Restaurant Slippen

Karoline Navestad Olsen har jobbet på Restaurant Slippen på Kråkerøy i Fredrikstad i litt over ett år. Hun er veldig fornøyd med å ha fått muligheten til å delta på Grüne Woche.

Det er kjempelærerikt og artig å være med her! Det er gøy å måtte bruke kreativiteten min sammen med andre dyktige kokker. Jeg har lært mye om sammenhengen mellom produsent og matprodukter, og ser mer hele bildet. Jeg har også fått nye kontakter og venner, sier Navestad Olsen.

Nye erfaringer

– Jeg synes også det er veldig, veldig moro å være med her. Det er masse folk her. Jeg er ikke vant til så mange besøk på Lasse Liten. Her jobber jeg med mange kokker som jeg aldri har møtt før, noe som også er nytt for meg. I tillegg får jeg god øvelse i å legge opp mat til veldig mange mennesker, sier Tord Hoff, som er lærling hos Lasse Liten på Gjøvik.

– Det er gøy å se hvor mange mennesker som besøker messen, og de er veldig hyggelige. Det har vært interessant å kommunisere med en del av tyskerne siden jeg ikke kan tysk og ikke alle kan engelsk, så da har jeg fått prøve meg på fingerspråket. Det har også vært artig å gå litt rundt og se utstillingene til flere av de andre landene, sier Jane Edissen som har vært lærling på Klækken hotell i Ringerike kommune siden i fjor høst.

Les også: Fra Eidskog til Berlin

Oslo-regionen

Oslo-regionen består av deltakere fra Vestfold, Telemark, Buskerud, Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland. Kvaliteten på produktene som de besøkende til den norske standen får oppleve, er av det beste Norge kan by på. Dette skyldes blant annet de gode lærlingene og de gode lokale produktene som er med.

Her kan du se alle de norske bedriftene som er med på Grüne Woche 2016

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Grüne Woche

Internationale Grüne Woche Berlin arrangeres på Messe Berlin fra fredag 15. til søndag 24. januar 2016.

Er en av verdens ledende forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv.

Arrangeres i 2016 for 81. gang.

Mellom 400 000 og 500 000 besøkende.

1650 utstillere fra 70 land.

70 landbruksministre fra alle verdens kontinenter og et rekordstort antall utenlandske delegasjoner var innom messen i fjor.

Om lag 5000 journalister er akkreditert.

I fjor ble det omsatt varer for 48 millioner euro i løpet av Grüne Woche.

Nettside: Gruenewoche.de

Norge og Grüne Woche

Norge deltar i år på messen for 29. gang i 2016.

Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

I 2016 er vel 70 utstillere fra Nord-Norge, Sørlandet og Østlandet som representerer Norge i Berlin.

Den norske deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon.

Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv.

Powered by Labrador CMS