Foto: NHO Reiseliv
Foto: NHO Reiseliv

«Digital Matkontroll» fra NHO Reiseliv

Som medlem av NHO Reiseliv får du nå tilgang til et digitalt IK-matprogram («Digital Matkontroll»), som gjør deg enda bedre forberedt til Mattilsynets inspeksjoner.

Publisert

Mattilsynet har godkjent nye, nasjonale retningslinjer for god hygienepraksis for bransjer som serverer mat. De nye reglene er implementert i «Digital Matkontroll», som NHO nå lanserer med 50 prosent rabatt for medlemsbedrifter.

Leder for NHO Reiselivs innkjøpskjede, Morten Karlsen. (Foto: NHO Reiseliv)
Leder for NHO Reiselivs innkjøpskjede, Morten Karlsen. (Foto: NHO Reiseliv)

Alle som serverer mat

De nye nasjonale retningslinjene for god hygienepraksis retter seg mot hoteller, restauranter, kantiner, catering, institusjoner og andre som serverer mat.

Retningslinjene er utarbeidet i samarbeid med NHO Service og NHO Reiseliv. Dette erstatter retningslinjer fra 1997/98.

De nye reglene er lagt inn i «Digital Matkontroll» som er et digitalt og enkelt IK-matprogram med en egen HACCP-plan, fareanalyse og en oversikt over de kritiske punktene på et kjøkken. Onlinesystemet oppdateres automatisk med endringer i lovverket, slik at en alltid er à jour med kravene fra Mattilsynet.

eSmiley

Det er det danske selskapet eSmiley som har laget systemet i kjølevannet av at smilefjesordningen ble opprettet i Danmark. Da ordningen ble innført, meldte det seg et stort behov for et digitalt kontrollsystem, som kunne gjøre det enklere å gjennomføre internkontroll av mat og hygiene.

– NHO Reiseliv har jobbet tett sammen med eSmiley, og har utarbeidet felles bransjeretningslinjer for hvordan et kjøkken enkelt og effektivt oppnår høy grad av hygiene og mattrygghet. Systemet er anerkjent av Mattilsynet, og vil gjøre våre medlemmer enda bedre rustet til å få et bredt smilefjes etter tilsyn, sier Morten Karlsen, leder av NHO Reiselivs innkjøpskjede.

Les mer på Esmiley.no

Tidsbesparende

«Med «Digital Matkontroll» har man alt til IK-Mat samlet på ett sted på nettet. Registreringer kan gjennomføres både på PC, nettbrett eller på en smarttelefon.

Bedriften sparer mye tid på at registreringen foregår online, også under tilsynsbesøk – med ett enkelt klikk kan man vise fram akkurat den dokumentasjonen Mattilsynet vil se», heter det i en melding fra NHO Reiseliv.

Det mest brukte systemet for mattrygghet i Norden

Etter at systemet ble lansert i Danmark i 2007, har tusenvis av danske og utenlandske kjøkken tatt det i bruk.

En undersøkelse i Danmark viser at 98 prosent av eSmileys danske kunder fikk smilefjes ved siste kontrollbesøk. Over 9000 kjøkken bruker i dag systemet i Danmark. I Norge er markedet 14 000 kjøkken i hotell, restaurant, kantine, fastfood og storhusholdning.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS