Illustrasjonsfoto: Kari Hasselknippe

Det er nå det gjelder å være kreativ

Det kommer en tid etter dette. En tid da vi kan reise, bo på hotell, spise sammen på restaurant, smile og gi hverandre en god klem. Jeg håper av hele mitt hjerte at krisepakkene og tiltakene som nå er på vei vil bidra til at store og små virksomheter kommer over kneika.

Kari Hasselknippe. (Foto: Kari Hasselknippe)

Hvordan bruker du tiden din akkurat nå? Hva gjør du for å bygge merkevaren i mellomtiden?

Hold ut, kjære Norge

Innovasjon Norge har lagt en ny plan for sine kampanjer og hvordan de vil jobbe fremover. Og heldigvis, nå rettes kampanjene mot Norge og nærmarkedene.

Hold ut, kjære Norge, står det på visitnorway.com.

Norge har stoppet opp, akkurat nå. Mens vi venter, kan du kose deg hjemme og drømme litt om alle de fine tingene dere skal gjøre når hele Norge starter opp igjen!

Innovasjon Norge forteller hvordan de skal markedsføre Norge i koronaens tid. Planene Innovasjon Norge har er som følger:

1. De setter kampanjer på pause og justerer

2. De gjenoppretter sin aktivitet på sosiale medier

3. De lager en egen Norges kampanje

4. De vil gjenopprette reiselyst og Norges posisjon internasjonalt

5. Utsetter produksjon av enkelte kampanjer

Dette er i tråd med det jeg mener enkeltbedrifter også bør gjøre nå.

Det er nå kundene dine trenger å høre fra deg

Når landet vårt og verden sakte normaliseres, er det lurt å være synlig og til stede. Sørg for at du er der når verden starter opp igjen, hold kundene informert nå, mens de er aktive og surfer rundt i sosiale medier.

Det er nå kundene dine trenger å høre fra deg. Nå budskapet ditt har slagkraft. Få kundene dine til å drømme om sin neste reise, om deilige hotellopphold, nydelig mat, samtidig skaper du dialog og holder kontakten varm. Du skaper kjøpelyst og vinner tillit.

Les flere saker fra Kari Hasselknippe her

En dugnad

Hasselknippe AS

Hasselknippe AS

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS, og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling.

I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon.

Kari Hasselknippe har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel Oslo.

Les alle blogginnleggene fra Hasselknippe her

Du kan lese mer på Hasselknippe.com

Når alt har roet seg, blir vi mest sannsynlig i hjemlandet, og prioriterer ferier i vårt eget land. Visst gjør vi det i solidaritet med norske bedrifter, men også fordi mange søker tryggheten vi har i Norge og det norske.

Brett opp ermene og gjør deg klar for en dugnad for deg og bedriften din. Jeg vet hvor lidenskapelig opptatt du er av jobben din, for noen er det selve livsverket. Gjør deg klar og vis deg fra din beste side. Gjør deg attraktiv som reisemål og som nisjeaktør, som et kult hotell man blir nysgjerrig på. By på deg selv! Vær raus og inviter på en kopp kaffe i solen med en meters avstand. Og ikke minst, gjør deg tilgjengelig for dialog. Les også; Hva betyr god tekst?

Et hjelpemiddel

Her er spørsmål du kan stille deg selv:

· Har jeg et tydelig konsept?

· Kjenner jeg målgruppene mine godt nok?

· Har jeg en markedsstrategi og en markedsplan som jeg nå må justere og oppdatere?

· Har jeg målt effekten av mine markedsaktiviteter og vet jeg hva som faktisk fungerer?

Mye av dette kan du gjøre selv, men om du skulle trenge en sparringspartner er jeg her for deg. Mitt mål er alltid å bistå små og store hoteller og servicebedrifter, identifisere muligheter, og rigge for en fruktbar fremtid.

Nå mer enn noen gang.

Jeg har flyttet mine strategi-workshoper online, og jeg lover å gi deg et godt tilbud. Hvordan du bruker kommunikasjon nå kan være avgjørende for hvor raskt du kommer deg tilbake til normale tilstander.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS