Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Først i landet med økologi-sertifisering

Som første helseforetak i Norge er Helse Førde tildelt Debios valørmerke i bronse. Dette skjer etter at sykehuset er først i landet med å dokumentere at mer enn 15 prosent av råvarene i matforsyningen er økologiske.

Publisert

Sertifiseringen omfatter Førde sentralsjukehus, Nordfjord sjukehus, Lærdal sjukehus, Indre Sogn psykiatrisenter og Psykiatrisk klinikk Tronvik.

Flere års arbeid

Tildelingen av Debios bronsemerke henger høgt i både privat og offentlig serveringsbransje i Norge.

– Vi har arbeidet i flere år for å øke bruken av økologiske råvarer i våre kjøkken. Derfor er det ekstra kjekt å få dokumentasjon på dette arbeidet, attpåtil som første helseforetak i landet. Så vi håper virkelig at dette er noe våre brukere setter pris på, sier avdelingssjef for matforsyning i Helse Førde, Torstein Solset.

Mer økologiske råvarer

Bruken av økologiske råvarer i Helse Førde har økt de siste årene, og er en del av Helse Førdes arbeid med «Grønt sjukehus». Foretaket ble første gang sertifisert i 2014 som «Grønt sjukehus» etter ISO 14001. Dette som ledd i arbeidet med generelt samfunnsansvar, der miljøpolitikk og miljømål i foretaket spiller en viktig rolle.

Helse Førde har et årlig matbudsjett på 15,7 millioner kroner, og av dette utgjorde innkjøp av økologiske råvarer drøyt 2,7 millioner kroner.

Les mer på Helse-Forde.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS