Herøy Brygge. (Foto: Herøy Brygge)

Tjener penger på bryggekanten

Det er yrkesgjestene som sørger for helårsdrift, og som holder Herøy Brygge i gang året rundt, men det er i to måneder i sommersesongen det «koker» på bryggekanten, der du skuer mot De Syv Søstre.

Publisert
– Vi har et meget godt arbeidsmiljø på Herøy Brygge, og en fantastisk «likandes» og inkluderende sjef, sier Trine Valberg, som i 2018 er i sin åttende sesong på stedet. Her sammen med Vilde Paulsen. (Foto: Morten Holt)

– Sommersesongen er kort her ute. Men fra midten av juni til midten av august har vi stor pågang, og hvis været er bra, strømmer turistene ut hit, forteller driftsleder for Herøy Brygge, Elisa Thoresen.

Elisa Thoresen styrer på Herøy Brygge. (Foto: Herøy Brygge)

Stabilitet

De ha vurdert å trappe ned enkelte tider på året, spesielt i januar og februar, men har valgt å holde åpent året rundt.

– Da skaper vi stabilitet, og våre gjester vet til enhver tid at vi er der og har et tilbud. Det skjer en del i Herøy kommune for tiden, og vi har en del yrkesgjester gjennom hele året, men spesielt fra midten av august til mai/juni, forklarer hun.

Skulle bare lede over sommeren

Hun tok over som driftsleder våren 2006 – med plan om å drifte stedet over sommeren. I 2018 leder hun fortsatt overnattings- og serveringsstedet ved Herøysundet.

– Vi var to som startet stedet i 1999, etter at vi hadde drevet et annet sted siden 1991. Men i 2002 fikk vi «nok». Det slukte all vår tid, og vi solgte oss ut. Stedet ble da drevet frem til 2004, og da ble det stående uten drift frem til våren 2006, da jeg fikk tilbud om å være driftsleder – ikke daglig leder, over sommeren, da det den gang ikke var noe annet overnattings- og serveringstilbud her på Herøy, forklarer Thoresen.

Gode tall

Fra Herøy Brygge. (Foto: Morten Holt)

Og Thoresen fikk sving på overnattings- og serveringsstedet, som har gode tall å vise til gjennom flere år. I fjor omsatte stedet for rundt seks millioner kroner. Driftsmarginen ligger rundt 10 prosent. Og 2018 ser også lovende ut.

– Det kan virke som om sommersesongen har startet enda tidligere for oss i år, konstaterer Thoresen, som nå håper på godvær gjennom hele sommeren.

– Det har mye å si. Når sola skinner, kommer både sykkel- og bilturistene over hit med ferja, sier hun.

Kan ikke klage på utsikten fra rommene på Herøy Brygge. (Foto: Morten Holt)

Kafé i underetasjen

Overnattings- og serveringsstedet holder til i et bygg som tidligere huset Samvirkelaget på Herøy. I etasjen over, som i dag er hotellrom, var det leiligheter.

I underetasjen var det tidligere et krabberenseri. Dette er omgjort til en kafé, der du får servert kortreist mat. Fisk og sjømat, rett fra havet utenfor, er en viktig del av menyen.

– Det er viktig for oss å ha et serveringstilbud, og vi bruker så langt det lar seg gjøre, ferske og kortreiste råvarer, men det er overnatting som utgjør størstedelen av omsetningen, forklarer Thoresen.

Oppblomstring på Helgeland

Fra stedet har du flott utsikt mot den kjente fjellrekka De Syv Søstre. Rett utenfor bys det på en fantastisk skjærgård, som både gående, syklister og kajakkpadlere setter pris på.

En av grunnene til at stedet går godt, er den voldsomme oppblomstringen for Helgeland de siste årene. Bilder i sosiale medier og reportasjer i medier både i inn- og utland har satt området på kartet.

– Det er nesten så Helgeland har blitt «nye» Lofoten, og vi har jo ikke noe imot at turistene kommer til oss, sier Thoresen med et smil.

Opplever også styggværet

Ute på bryggekanten er det bygd en glassveranda, der gjestene stortrives når været rusker som mest.

– Mange av våre gjester, spesielt om vinteren, sitter der ute bare for å oppleve det fascinerende røffe været vi har her ute, så det er ikke bare godværet som lokker turistene til Herøy, sier den smilende verten.

Trine Valberg, en av de ansatte, valgte etter at hun fikk jobb på stedet, å flytte til Herøy.

– Jeg skal aldri flytte herfra, og stortrives på dette stedet i et fantastisk arbeidsmiljø. Selv når det er stygt vær, er det pent på Herøy! sier Valberg oppglødd.

Les hele saken i magasinet Horeca, nummer 4 2018 (sommernummeret)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS