Illustrasjonsfoto: Kluge Advokatfirma

Kluge blir del av CMS

15. juni ble Kluge Advokatfirma en del av det globale advokatfirmaet CMS. CMS har i dag 79 kontorer i 44 land og sysselsetter mer enn 5 000 advokater over hele verden.

– Vi opplever at norske virksomheter stadig oftere etterspør juridisk rådgivning på tvers av landegrenser. Ved å bli en del av CMS kan vi rådgi våre klienter enda bedre og mer effektivt i oppdrag som har en internasjonal tilknytning, sier Bjørnar Alterskjær, managing partner i Kluge.

Gir betydelige muligheter

CMS og Kluge har sterke synergier innen energi, M&A og teknologi. Dette gir betydelige muligheter for rådgivning og transaksjonsarbeid på tvers av landegrenser. En viktig del av vekststrategien for CMS og Kluge vil være å bistå klienter med å navigere i ESG-landskapet og med å realisere viktige prosjekter på veien mot lavutslippssamfunnet.

– Disse ressursene vil klientene våre og vi umiddelbart kunne trekke på. Vi mener en økt internasjonal satsing er et naturlig neste skritt i Kluges 100-årige historie, legger Alterskjær til.

Satsing i Norge og Norden

CMS har på sin side ønsket å knytte til seg en lokal partner med detaljkunnskap om det norske markedet, og for å bygge opp en nordisk plattform for CMS.

Kluge ble etablert i Stavanger i 1923. Selskapet har i dag kontorer i Stavanger, Oslo, Bergen og Hamar, og er etablert blant de største rendyrkede norske forretningsadvokatfirmaene.

– Klientene våre ser på Norge som en positiv mulighet siden landet har en meget vellykket eksportorientert økonomi med økt fokus på fornybar energi og bærekraftig virksomhet. Mange CMS-klienter er allerede aktive i regionen, så det å bygge en tilstedeværelse her er en fornuftig ting å gjøre, sier Matthias Lichtblau, direktør i CMS.

Blir til «CMS Kluge»

I oktober, etter at en integrasjonsprosess er gjennomført, vil Kluge bytte navn til CMS Kluge. Kluge kommer til å fortsette med samme ledelse og eiermodell som i dag, men under CMS Kluge-navnet. Kluge vil kunne trekke på fellesressurser i CMS innen IT, teknologi- og kompetanseutvikling, og få direkte tilgang på tusenvis av CMS-advokater rundt i verden.

– Ny teknologi vil spille en stadig viktigere rolle i hvordan advokatbransjen leverer juridiske tjenester i fremtiden. Ved å bli del av et globalt advokatfirma kan Kluge til enhver tid investere i, og ta i bruk, den beste tilgjengelige teknologien, til klientenes beste, sier Bjørnar Alterskjær.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS