Britt R Sørø nett

NM i institusjonskokkfaget flyttes til SMAK09

Norgesmesterskapet i institusjonskokkfaget flytter fra Ålesund til Lillestrøm. Etter å ha avviklet NM ti år på rad under Matfestivalen i Ålesund, har styret i Kost- og ernæringsforbundet besluttet at konkurransen flyttes til messen SMAK09 (4 Messer) på Norges Varemesse på Lillestrøm.

Publisert

SMAK09 arrangeres i perioden 3. til 6. februar 2009.

- Å ha NM hvert år er for mye, sier leder i Kost- og ernæringsforbundet, Britt R. Sørø.

- På bakgrunn av tilbakemeldinger fra deltakerne og et forholdsvis lavt antall innsendte menyforslag, har styret konkludert med at NM-finalene har kommet for tett.

- Begrensede ressurser i institusjonene gjør at få lag finner tid til å delta i konkurransen. Vi håper nå at langt flere kjøkken ser muligheter for å sende inn menyer for å kvalifisere seg til finalen. Utlysning av konkurransereglene for 2009 kommer i god til før sommerferien, sier hun videre.

Større messe, større publikum

4 Messer, eller SMAK som er navnet på neste års messe, er det viktigste møtestedet for storhusholdningsbransjen, og enten messen blir hvert annet eller hvert tredje år, vil NM få et større publikum enn i Ålesund.

Mange flere institusjonskokker vil kunne se kollegene konkurrere, samtidig som andre deler av matbransjen og flere ulike media er til stede.

- Vi er opptatt av å markedsføre våre dyktige fagarbeidere så godt som mulig og tror at NM i institusjonskokkfaget vil bli mer synlig på SMAK, sier Britt R. Sørø.

Powered by Labrador CMS