ChablisLouisMoreauBIBNorge
ChablisLouisMoreauBIBNorge

Chablis på boks for det norske markedet

Gjennom sin 200 år lange historie i Chablis har Louis Moreaus familie søkt å kombinere tradisjon med det moderne. Den nye 3-litersboksen er designet eksklusivt for det norske markedet, der båtliv, sjømat i verdensklasse og Chablis går hånd i hånd.

Publisert

Louis Moreau Chablis (Bag-in-Box).

Familien Moreau har laget vin i Chablis siden 1814, og Louis Finn Moreau er i dag sjette generasjon som driver familiedriften videre. Han har sterke bånd til Norge, da hans mor er fra Tønsberg, og har tilbrakt mye tid her.

Deres eiendommer omfatter 120 hektar vinmark med nivå opptil Grand Cru status. Louis Moreau, som har ledet vingården siden 1994, utvikler viner som er unike i sin stil der de kombinerer friskhet, mineralitet og eleganse.

100 % Chardonnay, 50 % norsk

– Alle vinene vi selger i Norge har en egen etikett med norsk tekst. På boksen har jeg valgt å hedre min norske mor med teksten, 100 % Chardonnay, 50 % norsk, forteller Moreau med et smil.

- Jeg har mange lykkelige barndomsminner fra sommerferiene hos bestemor og bestefar i Tønsberg, forteller han videre. - Det unike med den norske sommeren er de lange lyse kveldene som alle som bor på kontinentet bare kan misunne dere. Og min Chablis er utviklet nettopp med tanke på den norske sommeren. Et glass Louis Moreau Chablis passer perfekt på terrassen en sommerkveld og til den fantastiske norske sjømaten, avslutter han.

Med respekt for naturen

I god norsk ånd driver Louis Moreau jordbruk i pakt med naturen. Resultatet blir da også det beste. Selv om Louis Moreau først nå kommer på 3 liters boks har flasken med norsk og fransk flagg lenge vært populær blant norske Chablis-elskere.

Flasken har i mange år vært på basislisten til Vinmonopolet og er en av de mestselgende Chablis i Norge.

Til sjømat

Vinen har en gylden farge og delikate aromaer av eple, pære og sitrusfrukt. Det er en frisk og fruktig vin med flott syre og mineralsk preg.

Egner seg enkelt og greit som et glass på terrassen eller som følge til reker, røkt laks og krabbe.

Louis Moreau Chablis (Bag-in-Box)

Land/distrikt: Frankrike/Chablis, Burgund

Produsent: Domaine Louis Moreau

Drue: Chardonnay (100 %)

Alkoholinnhold: 12%

Pris: 480 kroner (Vinmonopolet)

Pressemelding

Powered by Labrador CMS