Alle vinnerne i Hurtigruten Cup 2025: Kamilla Lindgård Olsen, Eline Bjørndal (begge kokkfag), Marte Hjalmarsen, Madelen Høyland (servitørfag), Amanda Victoria Goncalves Monsen og Mia-Mari Johnsen (resepsjons-/reiselivsfag).
Alle vinnerne i Hurtigruten Cup 2025: Kamilla Lindgård Olsen, Eline Bjørndal (begge kokkfag), Marte Hjalmarsen, Madelen Høyland (servitørfag), Amanda Victoria Goncalves Monsen og Mia-Mari Johnsen (resepsjons-/reiselivsfag).

Hurtigruten priser sine lærlinger

Hurtigruten Cup 2025 er en årlig samling for lærlinger innen hotellfag. Vinnerne, både i kokk-, servitør og resepsjons-/reiselivsfaget, belønnes med deltakelse i Norgescup for lærlinger neste år.

Eline Yazhi Bjørndal fra MS Polarlys var en av vinnerne i kokkfaget.
Eline Yazhi Bjørndal fra MS Polarlys var en av vinnerne i kokkfaget.

Sist helg fikk deltakerne faglig påfyll, og konkurrerte samtidig om å representere Hurtigruten i Norgescup (NM for lærlinger) i Stavanger i februar 2026.

Hurtigruten er den eneste bedriften i Norge som deltar på alle tre fagområdene; kokk, servitør og reiseliv.

Se alle vinnerne lenger ned i saken.

Et samfunnsansvar

Kamilla Lindgård Olsen fra MS Trollfjord var en av vinnerne i kokkfaget.
Kamilla Lindgård Olsen fra MS Trollfjord var en av vinnerne i kokkfaget.

– Å satse på lærlinger og fagarbeidere er en viktig del av samfunnsansvaret vårt. Å bidra til utdanning, sysselsetting og utvikling av norsk kompetanse innen maritime yrker, er veldig viktig, både for samfunnet og for vår egen rekruttering i Hurtigruten, sier direktør for hotelldrift og produkt hos Hurtigruten, André Pettersen.

Kokkfaget

Hurtigruten-lærlingene Eline Yazhi Bjørndal og Kamilla Lindgård Olsen er klare for Norgescup i Stavanger i februar 2026.
Hurtigruten-lærlingene Eline Yazhi Bjørndal og Kamilla Lindgård Olsen er klare for Norgescup i Stavanger i februar 2026.

I år opplevde Hurtigruten rekordstor interesse med hele 13 kokkelærlinger påmeldt.

Programmet på fredag bød på fagkurs fra Bama og sosialt fellesskap, mens lørdagen var intense timer på kjøkkenet og en festmiddag med god stemning på kvelden

Vinnerne i kokkfaget ble Kamilla Lindgård Olsen fra MS Trollfjord og Eline Bjørndal fra MS Polarlys.

Saken fortsetter under bildet

Alle de 13 kokkelærlingene som var med i konkurransen.
Alle de 13 kokkelærlingene som var med i konkurransen.

Servitørfaget

Lærlingene fikk vin- og dekanteringsteknikk, blindsmaking, omvisning på Nedre Foss Gård og mikrobryggeri, og besøk til Michelin-restauranten Kontrast, Grand Hotel og Hotel Continental. Dagen ble avsluttet med bartending og drinkteknikker hos Boho House.

Lørdagen ble viet til konkurranse med oppgaver innen borddekking, vin, blindsmaking, mystery box og service.

Resepsjonslærlingene måtte håndtere en gjest som fikk et illebefinnende og køproblematikk med høylytte besøkende.

Vinnerne i servitørfaget ble Marte Hjalmarsen fra MS Kong Harald og Madelen Høyland fra MS Nordnorge.

Resepsjons-/

reiselivsfaget

Deltakerne bryne seg på teoretiske oppgaver og samtidig få et unikt innblikk i hvordan noen av Oslos største hoteller opererer, med omvisning på Clarion Hotel Hub og Radisson Blu Plaza.

Lørdagens øvelser var spesielt krevende da lærlingene prøvde seg bak resepsjonsdisken, håndterte turistinformasjon, en gjest som fikk et illebefinnende og køproblematikk med høylytte besøkende.

Vinnerne i reiselivsfaget ble Amanda Victoria Goncalves Monsen fra MS Nordkapp og Mia-Mari Johnsen MS Trollfjord.

Imponerende innsats

Direktør for hotelldrift og produkt hos Hurtigruten, André Pettersen.

– Alle lærlingene leverte imponerende innsats, og det er fantastisk å se så mange dyktige unge talenter klare til å ta imot våre gjester med profesjonalitet og varme. Fremtiden for norsk reiseliv ser lys ut, sier Pettersen.

Konkurransen Hurtigruten Cup fant sted i Mills sine lokaler i Oslo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS