Lars Petter Mathisen er hotelldirektør på Hotel Bristol. (Foto: Hotel Bristol)

100 år med Hotel Bristol

Ærverdige Hotel Bristol i Oslo har holdt åpent hver dag i 100 år, også gjennom alle krigsårene. Hotellet er også det eneste av de tradisjonsrike luksushotellene i Oslo som har holdt åpent under hele koronakrisen.

Hotel Bristol. (Foto: Morten Holt)

– 1. juni 1920 sjekket de første gjestene inn på Hotel Bristol i Oslo. Hotellet har holdt åpent hver eneste dag siden åpningen. Den store hundreårsfeiringen holdes til høsten. Da skal vi ha jubileumsfest, sier hotelldirektør Lars Petter Mathisen.

– Dagen ble markert med kake til alle ansatte og gjester, som våre dyktige konditorer har bakt. Vi lagde også en marsipankake og et høyt rekesmørbrød spesielt til vår eier, Olav Thon. Dette er blant hans favoritter når han er på Hotel Bristol, forteller Mathisen.

Renovering og ny nettside

Hotel Bristol har 100-årsjubileum i 2020. (Foto: Anne Valeur)

I perioden frem til jubileet har hotellet modernisert sin logo og fått ny nettside. Hotellet kan friste med et nytt og lekkert treningsrom. I tillegg er både konferansesenteret og Bristol Grill, samt gjesterom og suiter blitt pusset opp.

– Hotel Bristol skiller seg ut fra andre hoteller. Vi har valgt å satse på det spesielle og nostalgiske ved vårt hotell. Her er det mye historie i veggene. Hotel Bristol er særpreget når det gjelder interiør og design, kunst og antikviteter. Hotel Bristol er kjent for ypperlig service og byr på lekre retter, tilberedt av dyktige kokker.

– Mange av gjestene våre nevner den spesielle atmosfæren og den gode følelsen de får når de kommer inn på Hotel Bristol. Det sies at de får en mental pause fra omverdenen, noe som kanskje er viktigere nå enn noensinne, sier Mathisen.

Olav Thon: – Hotel Bristol betyr ekstra mye for meg

Hotel Bristol ligger i Kristian IV's gate i Oslo og ble tegnet i 1918 av arkitekt Finn Rahn. Olav Thon kjøpte Hotel Bristol i 1974.

– Hotel Bristol er det første hotellet jeg kjøpte. Hotellet betyr ekstra mye for meg. Det ble starten på Olav Thon Gruppens hotellvirksomhet. Jeg synes hotellet er utrolig flott. Hotel Bristol er et av mine favorittsteder i Oslo. Hit kommer jeg ofte. Det har vært mange minnerike stunder på hotellet, blant annet giftet jeg meg med min Sissel og holdt bryllup med 250 gjester, sier Olav Thon.

– Lagt vekt på å beholde det klassiske inntrykket

Sissel Berdal Haga Thon, som er designansvarlig i Olav Thon Gruppen, har stått bak den store oppgraderingen av hotellet:

– Vi har under fornyelsen lagt vekt på å beholde det klassiske inntrykket av Hotel Bristol, men vi har allikevel tilført nye elementer som gir et visst moderne inntrykk.

– Vi kan nå presentere en særpreget og effektiv konferanseavdeling med alle moderne hjelpemidler. Våre vakre saler med den Mauriske Ballsal, Bristols Store Festsal og Bristol Hall i spissen er blant det ypperste som tilbys. Velkjent er også Bibliotekbaren og Vinterhaven, som er umåtelig populære møteplasser. – Men mest av alt er det av stor verdi at Hotel Bristol har bevart sin sjel, uttaler Berdal Haga Thon.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS