Illustrasjonsfoto: Arkiv

Vi er klare for nye reiser

En ny undersøkelse avslører at europeere er klare både for reising og oppgradering til det beste hotellivet i 2021 og i fremtiden. Alt er klart for hevntokt.

Illustrasjon: Hotels.com

– Husker du da vi trodde at nedstengningen skulle vare i to uker? Ja, vi også! Nå har pandemien vart drøyt år. Ja, det er faktisk nesten 15 måneder siden vi trykket på pauseknappen for alle reiseplaner.

Nå viser en undersøkelse1 frat 31 % av europeere ser på 2020 som et «tapt år» når det gjelder reising, og nesten én av fem (19 %) er klare for hevntokt og å børste støvet av koffertene ved å reise så mye som mulig i 2021.

Du kan bestille den ultimate turen og begynne å planlegge nå. Hotels.com har tatt på seg oppgaven med å gjenskape drømmeoppholdet på et perfekt hotellrom og inkludert alt fra frokostbuffeer på transportbånd til luksuriøse svømmebasseng på rommet – det finnes ingen grenser når det er snakk om hevntokt.

Alt eller ingenting

Etter «året som aldri var» fortjener alle å skjemmes bort med en skikkelig luksusreise. Det er mer enn halvparten av europeerne enige om, for 56 % sier at de har spinket og spart slik at de kan reise i 2021. Så få fram de deilige badekåpene og stå klar med servicen! Dessuten avslørte 27 %2 at de er klare til å gi etter for sin indre diva og bruke minst dobbelt så mye på reiser sammenlignet med årene før pandemien.

Så til alle dere med reisedrømmer – hva står på ønskelisten? Et penthouse? Et rom med eget svømmebasseng? Eller frokost på sengen hver eneste dag?

Det spares ikke på noe når det gjelder hevntokter, for reising er ikke lenger luksus, men en dyd av nødvendighet ifølge 13 % av de reisende.

De reisende ønsker det lille ekstra med stor «E» når det kommer til reising etter pandemien 1 av 5 av de spurte sa at de ser etter overdådige hoteller der det ikke spares på noe – den flotteste suiten med alle oppgraderinger inkludert.

Fantasisuiten

I fantasisuiten er alt større og flottere. Du vil ikke bare ha eget svømmebasseng (40 %), men det skal også oppgraderes til et endeløst basseng (29 %). Selvfølgelig. Du ønsker din egen private frokostbuffet hver dag på rommet (49 %) servert på et transportbånd rundt den luksuriøse sengen (24 %) – ikke noe problem. Trenger du litt velvære? Det sørger den personlige massøren (30 %), champagne på kjøl (17 %), personlige shopper (11 %) og din egen minibar (11 %) for.

Du kan til og med finne frem barnet i deg ved å ha din egen smågodtavdeling (35 %) på rommet ditt – du blir som 12 igjen.

Selv om det meste av året har gått med til å se på TV og slappe av, er det tydeligvis ikke nok. Hele 29 % av oss forventer en enorm tv og gratis filmer på drømmerommet. Vi kan også oppgradere slik at du ikke trenger å løfte en finger, ved å gjøre rommet stemmekontrollert og få roboter til å gjøre alt – et must for 16 % av de spurte i undersøkelsen.

Etter at du har sett alle filmene og seriene på den enorme tv-en, sier 32 % at de ønsker å feste til levende musikk på dansegulvet (20 %) som før pandemien, alt med en nydelig utsikt over vannet (44 %). Og når du uthvilt våkner i den deilig myke og store sengen, klar til å starte eventyrferien, noe som nesten en femtedel av befolkningen drømmer om (19 %), kan du hive deg ut i zipline fra rommet og lande på din egen vannscooter.

Norske favorittdestinasjoner

Ny informasjon (3) sluppet fra Hotels.com i dag viser at nordmenn nå søker mest på disse destinasjonene:

Oslo

Trondheim

Bergen

Kristiansand

Stavanger

Tromsø

Trysil

Lillehammer

Hol

Røros

Uansett hvor og når du ønsker å reise når det åpner opp igjen, kan du bestille nå og reise senere.

Hotels.coms bookinghemmeligheter

Hvis du har lyst på en gratis oppgradering, har Hotels.com avslørt noen hemmeligheter om hvordan hevnen kan bli enda søtere.

1) Be om å bo høyt oppe for å få et fint rom. Suitene og de beste rommene ligger vanligvis i de øvre etasjene i et hotell, så be om rom i toppetasjene. Selv om du ikke skulle klare å kapre presidentsuiten, vil du uansett få et rom lenger unna gatestøyen.

2) Sjekk inn så sent som mulig hvis du kan tenke deg en oppgradering. Hvis du sjekker inn sent, kan det hende at hotellet er utsolgt for standardrom, som generelt er den romkategorien folk flest bestiller. Dermed er det kanskje mulig å få oppgradering til en høyere kategori.

3) Søndagsnettene er vanligvis de rimeligste nettene å bo på et storbyhotell. De helgereisende har forlatt byen, og mandagsrushet har ennå ikke begynt. Hoteller har ofte fantastiske tilbud for søndagsnettene, og det er også da du mest sannsynlig vil kunne få en oppgradering, siden hotellene gjerne har færre gjester.

4) Husk å nevne spesielle anledninger. Pass på å informere hotellet om eventuelle spesielle anledninger, og be om å få et fint rom å feire i. Hvis de får vite det på forhånd, har de mulighet til å forberede et passende rom, og kanskje finner du en flaske champagne som venter på deg i en flott suite. Husk: Ikke ring hotellet med en spesiell forespørsel mellom klokken 10.00 og 13.00, siden sjansen er stor for at de da har en lang kø med gjester som venter på å sjekke ut.

5) Be om et hjørnerom. Sikre deg alltid et hjørnerom hvis noen er ledige. Bygningsplanen tilsier som regel at disse rommene har flest kvadratmeter og vinduer, og samtidig det laveste støynivået. Det vil føles som om du har et finere rom uten faktisk å betale for et. Det kan også være verdt å finne ut om hotellet har hatt noen oppussinger i det siste, slik at du eventuelt kan bestille et av de nyere rommene.

(1) Undersøkelsen ble gjennomført av One Poll 7.–15. desember 2020 i 15 land med 12 300 respondenter

(2) Undersøkelsen ble gjennomført av One Poll 1.–3. mars 2021 i syv land med 4 500 respondenter

(3) Statistikk fra Hotels.coms bookinginformasjon gjennomført 1.-31. mars 2021

*Unntak kan forekomme. Belønningsstempel er verdt gjennomsnittsprisen for de siste 10. Skatter/avgifter skal betales på hver innløst bonusovernatting. En avgift på 45 NOK belastes for innløste bonusovernatting, med mindre den blir innløst i appen.

Se vilkår på Hotels.com

Pressemelding fra Hotels.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS