Espen Hammersvik mottar prisen som "Årets unge hotelier". (Foto: Morten Brakestad)
Espen Hammersvik mottar prisen som "Årets unge hotelier". (Foto: Morten Brakestad)

Årets unge ledere

Espen Hammersvik, som er F&B Manager på Clarion Hotel Admiral i Bergen, ble kåret til «Årets unge hotelier», mens Vegard S. Johansen, som er district controller vest i Scandic Hotels, ble kåret «Årets unge leder i reisebransjen» under HSMAI-kåringen torsdag kveld.

Publisert

Kåringen fant sted på Radisson Blu Oslo Plaza i kveld.

Espen Hammersvik mottar prisen som Årets unge hotelier. (Foto: HSMAI)
Espen Hammersvik mottar prisen som Årets unge hotelier. (Foto: HSMAI)

Årets unge hotelier

Espen Hammersvik (F&B Manager, Clarion Hotel Admiral, Bergen)

Espen Hammersvik (33) har arbeidet på Clarion Hotel Admiral siden 2013, og har blant annet bakgrunn fra Bølgen & Moi i Bergen og Stavanger, hvor han arbeidet som restaurantsjef og daglig leder. I dag arbeider han som Food & Beverage Manager for hotellet og restauranten Kitchen & Table.

– Jeg er veldig takknemlig, ydmyk og stolt over å ha mottatt denne prisen. Uten mine fantastiske kollegaer på Clarion Hotel Admiral hadde dette aldri vært mulig. Med masse energi, mot og begeistring ser jeg fram til et veldig spennende 2016, sier Espen Hammersvik, F&B Manager, Clarion Hotel Admiral.

Hammersvik har bachelorgrad i hotelledelse fra Norsk Hotellhøgskole, og er utdannet vinkelner ved Kulinarisk Akademi. I 2006 og 2007 vant han prisen «Årets Unge Vinkelner», og ble også kåret til «Årets avdelingsleder» av Clarion-kjeden i 2014.

– Kitchen & Table i Bergen har hatt en fantastisk reise siden åpningen i 2013, og i dag står restauranten sterkt i markedet. Flere gode tilbakemeldinger i aviser og sosiale medier har vært med på å sette restauranten på kartet. I tillegg har Clarion Hotel Admiral blitt et enda bedre hotellprodukt siden renoveringen i 2013 og 2014, og med 210 flotte rom, nyoppusset lobby og restaurant skal vi ta markedet med storm i 2016, sier Espen Hammersvik.

Vegard S. Johansen mottar prisen av konferansier Terje Sporsem og Tarje Hellebust i Rezidor.
Vegard S. Johansen mottar prisen av konferansier Terje Sporsem og Tarje Hellebust i Rezidor.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at «Espen har tatt tak i alle aspekter rundt det nye restaurantkonseptet Kitchen & Table. Han er Kitchen & Table Bergen, og har tatt Admiral og K&T til nye høyder. Omsetning har vært over all forventing fra første dag. Han beskrives som ekstremt kvalitetsbevisst, og godtar ikke snarveier og unnasluntring. Han har vist overfor ledelsen i Clarion at han definitivt er rett mann på rett plass».

Årets unge leder i reisebransjen

Vegard Johansen (District Controller vest, Scandic Hotels)

Han har gjort en svært god jobb med å sikre lønnsomhet og tilfredshet blant kunder og ansatte i en krevende tid for hotellene i vest.

Det er helt fantastisk å få en slik pris i konkurranse med så mange flinke mennesker! Det siste året har vært utfordrende, men dette er med å vise at alt det harde arbeidet mine kolleger og jeg har lagt ned har gitt resultater, sier Johansen i en pressemelding.

Vegard sitter både i ledergruppen til Finance og i ledergruppen for Distrikt Vest som totalt har ansvaret for 15 hoteller i Scandic Norge. Han har til daglig lederansvaret for Business-Controllerne i Distrikt Vest, samt F&B controlling.

Nominert av sine egne

Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold har ikke annet enn lovord å si om Johansen.

– Vegard Johansen har gjort en fantastisk jobb og prisen er vel fortjent. Han har vært svært aktiv i sin rolle som «økonomisjef» i krevende omstillingsprosesser for hotellene i vest. Vi har også vært gjennom en stor integrasjonsprosess med Rica hvor han har, i kraft av sin lederstil, erfaring og kompetanse, vært en svært viktig nøkkelperson i denne endringsprosessen, sier Steen-Mevold.

Vinneren selv er glad for mulighetene han har fått i Scandic.

– Jeg hadde noe ledererfaring da jeg kom til Scandic, men jeg har absolutt fått testet evnene mine. Restaurant- og hotellvirksomhet er noe som virkelig ligger mitt hjerte nært, og jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringene rundt neste sving, sier Johansen

Dette var de andre kandidatene i kveldens kåring:

Christian Fredrik Sandberg (hotelldirektør, Saga Hotel Oslo, Saga Apartments Oslo og Saga Hotel Oslo Central)

Amir Ammoura (daglig leder, TGI Fridays Karl Johan, Oslo)

Tonje Andersen Krog (husøkonom, Quality Hotel Edvard Grieg, Bergen)

Erika Damperud-Wright (driftssjef, Cafe Sorgenfri, Oslo)

Karoline Salomonsen (hotellsjef, First Hotel Alstor, Stavanger)

Mattias Stengl (hotelldirektør, Comfort Hotel Xpress, Tromsø)

Rune Fristad (F&B Operations Manager, Radisson Blu Royal Hotel, Bergen)

Ådne Skurdal (administrerende direktør, Quality Hotel Strand, Gjøvik)

Kristina Ivana Polanscak (salgsdirektør, Støtvig Hotel, Larkollen)

Isabell Iren Olsen (hotellsjef, Norefjell Ski & Spa)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS