Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Hoteller og restauranter går konkurs

6000 norske bedrifter gikk konkurs eller ble tvangsavviklet i fjor. En stor andel av dem var hoteller og restauranter.

Publisert

Det bygges stadig nye hoteller og etableres hele tiden nye restauranter, men dette er også næringen som har størst konkursvekst.

– Dette er et paradoks når vi ellers hører at norske hoteller og restauranter har hatt gleden av en svak norsk krone og økt turisme, samt at byggebransjen opplever høye boligpriser og stor etterspørsel i 2016, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i analyseselskapet Bisnode til Dagens Næringsliv.

Oslo på konkurstoppen

Hele 6000 norske bedrifter gikk konkurs i 2916. Det en økning på 4,9 prosent.

Oslo på konkurstoppen, men økningen var størst i Hordaland, dobbelt så stor som i oljefylket Rogaland, ifølge tall fra Brønnøysundegistrerene.

Nordland og Sogn og Fjordane har hatt en nedgang i antall konkurser

Hadde ventet flere konkurser

– Oljekrisen gjorde nok at vi hadde ventet en større økning i 2016 enn det vi nå ser med fasiten i hånden. Det så veldig stygt ut for næringslivet, men heldigvis flatet kurven ut i høst. Store oljeselskaper har skåret kraftig ned, men det har ikke ført til det store konkursraset ennå, sier Ruud til DN.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS