Evelyn Tanguy Skeide og Rune André Vestheim Skeide driver Hotel Geist i Åndalsnes. (Foto: Morten Holt)Click to add image caption

Vil beGEISTre gjestene

De har gått sin helt særegne vei, driverne av det selvbetjente hotellet Hotel Geist i Åndalsnes.

Rune André Vestheim Skeide startet Soltinn Spiseri over kjøpesenteret Alti Rauma i 2016. Restauranten gikk godt økonomisk – med mange gjester, og sammen med kona Evelyn bestemte han seg for å utvide virksomheten.

– Vi ønsket «flere bein å stå på», forteller Vestheim Skeide, som har bakgrunn fra IT-bransjen, men utdannet seg til kokk for 10-12 år siden.

Utsikt mot Romsdalen fra frokostbordet. (Foto: Morten Holt)

– Det er ikke for mange overnattingssteder i Åndalsnes, og vi ser for oss en voksende marked. I sommer har mange besøkt byen, og byen har for få senger i høysesongen. «Rampestreken», Romsdalseggen og Trollstigen trekker til seg turister, ca. en million tilreisende turister i året, som trenger overnatting, sier de to.

Selvbetjent

Hotel Geist, som ble åpnet i 2019, er selvbetjent.

– Her er det ingen ventetider i resepsjonen og du prioriterer tiden din til det du har lyst til. Du mottar adgangskode på telefonen ankomstdagen til bruk på alle dørene og vi sjekker deg automatisk ut på avreisedagen. Frokosten serveres i restauranten Soltinn – i etasjen under hotellet. Soltinn fungerer også som resepsjon for dem som ønsker hjelp. Vårt bookingsystem gjør at vi kan bruke tid på gjestene, ikke på systemet! Målet vårt er å begeistre alle våre gjester, forklarer Evelyn Tanguy Skeide, som selv kommer fra Åndalsnes.

Mannen Rune André kommer opprinnelig fra Oslo, men de to har også bodd 17 år i Danmark og en tid i London før de satte kursen mot Møre og Romsdal.

Kjedefritt

Fra ett av hotellrommene på Hotel Geist. (Foto: Morten Holt)

– Dere har valgt å være kjedefrie. Forklar.

– Vi ønsket å forme hotellet slik vi ønsket de – uten «innblanding» og retningslinjer fra en kjede. Slik har vi utformet hotellet i en stil vi selv ønsker, svarer ekteparet, og forklarer:

– Vi har blant annet våre helt personlige romnummer på samtlige 19 rom. Det er alt fra vår bryllupsdag, fødselsdager i familien, når vi gjorde hva og postnummeret vi hadde da vi bodde i Danmark, sier de smilende.

– Huseieren, som vi leier lokalene av, er fremoverlent, og tente på hotellideen. Vi fikk frie tøyler da vi designet hotellet, der vi i stor grad har benyttet oss av lokale leverandører, som for eksempel Wonderland og Måndalen Trevare. Slik sett ønsker vi å være et utstillingsvindu for lokalt næringsliv.

De legger til: – I og med at vi ikke har så lang fartstid i hotellbransjen, så tror vi at vi tenker litt nytt og annerledes – både på godt og vondt.

Spiseriet Soltinn

Evelyn Tanguy Skeide og Rune André Vestheim Skeide i spiseriet Soltinn, der også hotellets gjester spiser frokost. (Foto: Morten Holt)

Som nevnt, spiseriet Soltinn ble etablert i 2016 – og hotellet er en direkte følge av gode økonomiske resultater i restauranten.

– I tillegg til hotellets gjester og kurs- og konferansedeltakere, bruker lokalbefolkningen også spisestedet. 30-40 % av omsetningen i spiseriet kommer dessuten fra lokale bedrifter, som bruker oss. Jeg lager selvfølgelig alt fra bunnen av, og liker også å prøve ut nye ting og retter, forklarer Rune André Vestheim Skeide.

Du kan lese mer om Hotel Geist i magasinet Horeca (nummer 6 2020, som hadde utgivelse i november)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS