Illustrasjonsfoto: NHO Reiseliv

Trygge konferanser med ny veileder

En ny veileder klargjør at møte- og konferansemarkedet er begrenset av regelen for avstand mellom gjester, ikke antallgrensen på 50 personer.

NHO Reiseliv ble torsdag ferdig med en ny veileder som skal sikre trygg drift ved å gi norske hotell- og overnattingsbedrifter en nasjonal standard for smitteverntiltak.

En viktig avklaring i veilederen er at møte- og konferansemarkedet, på samme måte som restaurantene, er begrenset av avstandsregler (1-meters regelen) og regler for hygiene og matservering.

Viktig inntektskilde

– Nå er det viktig at kundene, så vel offentlige som private bedrifter, kjenner sin besøkelsestid og bestiller trygge forretningsmøter og konferanser på sine lokale hoteller. Nå gjelder det å få de permitterte tilbake på jobb, og fordi møte- konferansemarkedet utgjør halvparten av hotellets inntekter er det avgjørende å få forretningskundene, så vel som fritidskundene, tilbake som våre gjester, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Stor andel av bedriftens inntjening kommer fra konferanser

NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse viser at en stor andel av bedriftens årlige inntjening kommer fra konferanser i løpet av et år. Blant bedrifter med flere enn 50 årsverk, sier halvparten at over 50 % av årlig inntjening kommer fra konferansemarkedet.

Hotellkonferanser er ikke omfattet av antallsgrensen på maks 50, som gjelder for idretts- og kulturarrangement. Mens sistnevnte arrangement tidligere har vært helt stengt av staten og nå gradvis gjenåpnes fra 0 til 50, har hotellene og restaurantene hele tiden hatt lov å holde åpent, kun begrenset av at noen kommuner innførte særregler. Nå fjernes kommunenes særregler i stort tempo, og normalisering er viktig.

Alle NHO Reiselivs veiledere, for overnattings-, servering- og campingbedrifter, er basert på helsemyndighetenes råd og overordnede prinsipper for smittevern.

Klikk på lenkene nedenfor for å laste ned NHO Reiselivs veildere:

Trygg overnatting

Trygg servering

Trygg camping

Pressemelding fra NHO Reiseliv

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS