Illustrasjonsfoto: Rett fra Ræder/iStockphoto
Illustrasjonsfoto: Rett fra Ræder/iStockphoto

Ingen hotellstreik

Det blir ingen hotellstreik. Det er klart etter at partene ble enige i meklingen lørdag morgen, mer enn ti timer på overtid.

Publisert

Parats forhandlingsleder, Grete Dieserud, sier at forhandlingene var krevende men at de er glade for at det ble en løsning.

– Under de rådende omstendigheter er dette resultatet innenfor det som var realistisk å få til i dette oppgjøret, sier Dieserud. Også Fellesforbundet, som har meklet parallelt med Parat, kom til enighet med NHO .

Om oppgjøret

Alle får et generelt tillegg på 50 øre per time, og alle minstelønnssatser øker med 1,40 fra 1. april. Parat har også fått gjennomslag for at ansatte ikke skal forskjellsbehandles når det gjelder forskuttering av sykepenger. Dette gjelder fra 1. juli 2021 og kan medføre at flere vil få forskuttering av sykepenger fra arbeidsgiver ut over dagens lovpålagte arbeidsgiverperiode på 16 dager.

Videreføring av bransjeprogrammet

Parat og NHO Reiseliv er også enige om å samarbeide for at bransjeprogrammet, som skal bidra til mer seriøsitet i utelivsbransjen, blir videreført etter koronakrisen. Det er sendt brev til regjeringen der partene ber om at bransjeprogrammet videreføres og at regjeringen følger opp med nødvendig finansiering.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS