Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Lanserer Nordens første hotellrom med 5G-tilkobling

I samarbeid med Tele2 og Speeron lanserer Nordic Choice Hotels Nordens første hotellrom med 5G-tilkobling

Comfort Hotel XPress Stockholm
Comfort Hotel XPress Stockholm

Med 5G skal hotellselskapet sette rekordfart på nye løsninger og hotellopplevelser for gjestene. I partnerskap med Tele2 og Speeron lanseres nå Nordens første 5G-tilkoblede hotellrom.

Først i Stockholm

Christian Lundén. (Foto: Nordic Choice Hotels)
Christian Lundén. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Som aller første hotellselskap i Norden, kan Nordic Choice Hotels nå tilby gjestene 5G på Comfort Hotel Xpress Stockholm. I starten vil fremtidens mobilteknologi være tilgjengelig på 20 av de 257 gjesterommene på hotellet, noe som betyr at gjestene allerede nå kan teste mulighetene 5G gir.

– Vi er utrolig spente på hvordan vi kan utvikle gjesteopplevelsen med den nye teknologien. I starten vil gjestene blant annet få nye TV-tjenester og ikke minst opplevelsen av å bruke 5G til for eksempel gaming, nedlasting eller deling. Vi står egentlig i startfasen for hvilke muligheter 5G gir oss til å skape fremtidens hotellbesøk, men er i flere spennende dialoger med utviklere innen flere områder, sier «Director of Innovation & Customer Journey» i Nordic Choice Hotels, Christian Lundén.

Fremtidens teknologi

IT-selskapet Speeron er leverandør av fremtidens teknologi til hotellet som ligger midt i Stockholm. I begynnelsen vil gjestene få tilgang til lynraskt wifi med 5G-hastighet. Blant annet kommer TV-løsninger, spill og annen underholdning å bli tilkoblet, og snart vil også 5G-tilkoblede sensorer installeres på rommene for å muliggjøre løsninger som for eksempel måling av luftkvalitet. Tele2 står bak 5G-tilkoblingen og senere IoT-løsninger, som kan innbefatte temperaturløsninger og ulike former for kommunikasjon.

– Vi ser enorme muligheter ved å implementere 5G for blant andre hotellbransjen. Det vil på sikt gi helt nye opplevelser for hotellgjestene når det kobles med IoT. Det er ikke bare hotellets gjester som får glede av den nye teknikken. Også fra et eiendomsperspektiv er det en fantastisk løsning. 5G-teknikken inneholder så mye mer enn bare en enorm økning i hastighet og kapasitet. Det finnes faktorer som muliggjør en helt trådløs oppkobling av både hardware og mennesker som vi ikke har sett før. Mulighetene sammen med IoT er uendelige, sier Karl Söderberg, partner i Speeron.

Tilby helt nye gjesteopplevelser

Målet er at man snart kan tilby 5G på flere av Nordic Choice Hotels’ 210 hotell i Norden og Baltikum. Hensikten er både å tilby helt nye gjesteopplevelser, men også forenkle og forbedre arbeidshverdagen for de ansatte. I tillegg vil 5G både effektivisere og redusere vedlikeholdskostnadene for nye bygg.

– Vi ønsker å være delaktige i hvordan våre kunder kan benytte seg av 5G og den siste generasjonen mobilteknologi i praksis. Vi tester nå ulike muligheter på et hotell i Stockholm, og neste del blir å implementere det på flere hotell og legge til flere funksjoner i samarbeid med Nordic Choice og Speeron. Med 5G og ulike typer IoT-løsninger, kan vi forbedre opplevelsen for gjestene og forenkle arbeidet for de ansatte, sier forretningsområdesjef for bedriftsmarkedet i Tele2, Stefan Trampus.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS