Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels
Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels

Scandics 10 beste tips for bedre søvn

15. mars er det den internasjonale søvndagen. Det markerer Scandic med å dele sine beste tips til hvordan du kan få en god natts søvn.

Publisert

For lite søvn kan faktisk bidra til hjerte- og karsykdommer, fedme, diabetes og depresjon. Scandic er ingen søvnterapeut, men hotellkjeden vet likevel en hel del om søvn. I 2018 tilbrakte gjestene 17 millioner netter i 83 993 senger på Scandics hoteller. Det tilsvarer rundt 119 millioner timer, 4 958 333 dager eller 13 585 år.

«Siden vi bruker omtrent en tredjedel av livet på å sove, og siden søvn er så viktig for helsen vår, er Scandic opptatt av hvordan de kan legge til rette for at gjestene får en best mulig natts søvn», heter det i en pressemelding fra Scandic.

Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels
Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels

Søvnambassadør hos Scandic

– I Scandic tar vi søvn på største alvor, sier Robert Wilhelmsson, som er «søvnambassadør» i Scandic Hotels.

– Vi gjør derfor regelmessige spørreundersøkelser for å forbedre hotellopplevelsen for våre gjester. Å få en god natts søvn er viktig for gjestene våre, uansett om de er på forretningsreise eller på ferie. Behagelige senger og puter er viktigst, i tillegg til riktig belysning og muligheten for å kunne mørklegge rommet etter behov, sier Wilhelmsson.

Scandics beste søvntips

Her er noen gode tips fra Scandics søvnambassadør på hvordan du kan forbedre søvnen:

1) Ikke bruk mobiltelefon eller PC i sengen. Du skal helst slå av alle skjermer to timer før du går i seng. Kroppen oppfatter skjermbelysning som dagslys, noe som påvirker søvnhormonet melatonin.

2) Les en god bok på sengekanten.

3) Prøv meditasjon, mindfullness eller avslapningsøvelser.

4) Senk temperaturen i rommet, 14-18 grader er optimalt for en god natts søvn.

5) Om du har vanskelig for å sove i nye omgivelser, ta med deg et putevar eller en brukt t-skjorte hjemmefra. Kanskje du ikke kjenner noen direkte lukt, men hjernen din vil gjenkjenne den og hjelpe deg med å sovne raskere.

6) Hovedregel: Prøv å legg deg til samme tid hver kveld.

7) Få nok søvn. 6 – 9 timer per natt er anbefalt.

8) Unngå alkohol. En vanlig misforståelse er at alkohol får deg til å sove bedre. Alkohol kan kanskje få deg til å sovne lettere, men kvaliteten på søvnen svekkes.

9) Begrens koffeininntaket. Søvnforskere hevder at man ikke bør innta koffein etter kl. 14:00.

10) Mosjoner regelmessig. All form for fysisk aktivitet bidrar til bedre søvn, mens innaktivitet kan bidra til dårligere søvnkvalitet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS