Juniorsuite i hotellet i Sommerokvartalet. (Foto Lars Petter Pettersen)

Slik blir hotellet i Sommerrokvartalet

Oslos Lysverkers hovedkontor i Sommerrogaten ved Solli plass var et landemerke allerede da det sto ferdig på 1930-tallet. Nå bygger Aspelin Ramm og Strawberry Brothers om hele kvartalet til å romme restauranter, barer, kulturscene, kino, takterrasse med helårsbasseng og badstuanlegg, hotell og leiligheter. Det folkekjære Vestkantbadet rustes også opp for å ta imot gamle og nye badere.

Publisert
Her blir det hotell. (Foto: Chris André Aadland)

– Det er en ære å få bringe livet tilbake i et praktbygg som dette, og å bli en del av et av Oslos beste nabolag. Det siste året har gjort at mange tenker annerledes om hvordan de vil møtes og bruke tiden sin. Vi bygger vel så mye for naboene som for tilreisende. Vi vil være en ekstra stue når du vil være sosial, og et ekstra pusterom for alle som vil trekke deg tilbake. Et sted for ekstra påfyll, sier administrerende direktør for Sommerro, Jarle Moen.

En kjærlighetserklæring til norsk design

Slik blir badet i en av juniorsuitene. (Foto: Lars Petter Pettersen)

Alle de 56 leilighetene i kvartalet ble utsolgt kort tid etter salgsstart 6. oktober. Åpningen av hotellet er planlagt til høsten 2022, men det internasjonale designmagasinet Wallpaper har allerede store forventninger til det de omtaler som et spennende bidrag til byen og en hyllest til norsk design.

Bygget ble tegnet av Andreas Bjercke og Georg Eliassen, i sin tid blant Norges mest anerkjente arkitekter og duoen bak Sjømannsskolen på Ekeberg og Amerikalinjens hovedkontor på Jernbanetorget.

Byggeperioden startet i 1917 og strakk seg over 13 år, noe som har resultert i en sammensmelting av ny-klassisme og funksjonalisme, med art deco-detaljer. I tett samarbeid med byantikvaren, vil store deler av det originale bygget bevares, som vegg- og takmalerier av Per Krohg, utsmykkingene av Asbjørg Borgfelt og interiøret i ikoniske Vestkantbadet.

Feire byggets egenart

Interiørdesignere fra GrecoDeco. (Foto: Chris André Aadland)

Restaureringen og videreutviklingen av bygget er et samarbeid med Oslo-firmaet LPO Arkitekter og New York- London studioet GrecoDeco. De har dykket ned i arkiver og jobbet tett sammen med byantikvaren for å bevare og løfte det unike designet og håndverket. Interiøret er inspirert av skandinavisk art deco og kunst av blant annet Gerhard Munthe.

– Det er fantastisk å vekke historiske rom og unike bygg til live ved å feire deres egenart, og vi har blitt ekstremt inspirert av å oppdage en epoke i skandinavisk designhistorie som dessverre ikke har vært så kjent ute. Vi har definitivt forelsket oss i både historien og folkeestetikken, og vi håper vi kan få flere til å gjøre det samme, sier eier og designer i GrecoDeco, Adam Greco.

Lys, kraft og varme i gammel drøm

Det gamle direktørkontoret bli suite. (Foto: Lars Petter Pettersen)

Drømmen til Bjercke og Eliassens var å forvandle Solli plass til et urbant knutepunkt. Nå får kvartalet ikke mindre enn fire restauranter, tre barer, kulturscene, bibliotek og en liten kino. Tidligere i høst ble det klart at restaurant Ahaan fra Plah flytter inn på gateplan. Når Vestkantbadet gjenåpner, vil naboer og gjester også inviteres til 16 behandlingsrom og et moderne treningsstudio på 400 kvadratmeter.

– I disse tider spesielt, trenger byen noe å glede seg til. På trappa står det hugget i stein; «lys, kraft og varme», og vårt mål med kvartalet er å tilføre byen nettopp liv, energi og et samlingspunkt som kan bestå i minst 100 år til, sier administrerende direktør i Aspelin Ramm, Gunnar Bøyum.

De første prøverommene er klare, og booking av hotellrommene har allerede startet.

Sommerro

Lokalisering: Sommerrogaten 1, Oslo

Administrerende Direktør: Jarle Moen (tidligere direktør for The Thief)

Antall rom: 246

Antall restauranter og barer: 7

Originalarkitekter: Andreas Bjercke og Georg Eliassen

Arkitekter: LPO Arkitekter

Interiørdesignere: Grecodeco

Eiere: Aspelin Ramm og Strawberry Brothers

Driftere: Nordic Hotels & Resorts

Nettside: www.sommerrohouse.com

Nordic Hotels & Resorts

Nordic Hotels & Resorts er en kuratert samling av 39 uavhengige hoteller og en restaurant beliggende i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Inkludert er The Thief og Amerikalinjen i Oslo, Stockholms At Six, og den nyåpnede Villa Copenhagen i København, gjenspeiler hver eiendom sin visjon om å skape en tydelig merkevare med en sterk, uavhengig identitet gjennom unike destinasjoner, kulturell autensitet og unik design, arkitektur og kunst.

Nordic Hotels & Resorts er grunnlagt av Petter Stordalen, eiendomsutvikler og eier av mer enn 200 hoteller, og har fordelen av å være en del av Nordic Choice Hotels, en av de største hotellkjedene i Norden.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS