Ove Bromseth har ledet Scandic Meyergården i 25 år (Foto: Morten Holt)
Ove Bromseth har ledet Scandic Meyergården i 25 år (Foto: Morten Holt)

Kvart århundre som sjef på Meyergården

Ove Bromseth (62) feirer 25 år som hotelldirektør på Scandic Meyergården Hotel i Mo i Rana i 2020.

Publisert

Det er en sjeldenhet i dag at en hotelldirektør holder stand på samme hotell i så mange år.

– Planen var nok å bli en kortere periode, men jeg likte meg godt på hotellet, Mo i Rana og regionen. Meyergården er et flott hotell, og samtidig har jeg stor tillit til eierne, som gir meg det spillerommet jeg trenger for stadig å utvikle hotellet sammen med gode og dyktige kollegaer, sier Ove Bromseth, som opprinnelig kommer fra Trondheim.

Hotellet er utviklet enormt i Bromseths tid på hotellet. I dag er det et av Nord-Norges mest kjente hoteller med 237 rom, 120 ansatte og en omsetning på 74 millioner kroner (2019-tall).

I Rica- og Scandic-systemet i 42 år

Ove Bromseth på trappa på gamle Meyergården. (Foto: Morten Holt)
Ove Bromseth på trappa på gamle Meyergården. (Foto: Morten Holt)

1. mai 1995 tok han over som hotelldirektør på hotellet, som da var et Inter Nor-hotell. Det ble raskt omprofilert til Rica, en kjede Bromseth allerede da hadde 17 års fartstid i.

Den fagutdannede servitøren og kokken startet nemlig sin karriere som 20-åring i 1978 hos krovert Martin Mikaelsen i Trondheim, og videre til Rica på ærverdige Bajazzo. I 1983 fikk han sin første direktørstilling på Rica i Elverum, og han var på vei inn på Hotel Central da han fikk stillingen som direktør på Rica Bonaparte i Mosjøen.

Så bar det videre til Rica Restauranthus i Drammen – før han igjen vendte snuten nordover, til Rica Hotel Sandnessjøen.

Det ble siste stopp – før han endte på Meyergården.

Fra Rica til Scandic

Trønderen Ove Bromseth havnet på Meyergården. Nå har han ledet hotellet i 25 år. (Foto: Morten Holt)
Trønderen Ove Bromseth havnet på Meyergården. Nå har han ledet hotellet i 25 år. (Foto: Morten Holt)

Fra 1997 var hotellet et franchisehotell i Rica Hotels. I 2014 ble Rica kjøpt opp av Scandic Hotels, og året etter ble Meyergården et franchisehotell i den store nordiske kjeden.

– Mange var skeptiske, men overgangen gikk smertefritt. Vi har en franchiseavtale med Scandic, noe som gjør at vi står litt friere enn de Scandic-eide hotellene. Jeg tror at særpregede hoteller vil være vinnerne i fremtiden. Vi ser en stor fordel med å være med i Scandic-systemet, spesielt på bookingsiden og når det gjelder gruppe- og firmaavtaler, mener Bromseth.

Mer folkelig på hotell

– 25 år som Meyergården-direktør. Fortell om utviklingen?

– Alt har blitt digitalisert. Servicefunksjonene har endret seg. Det som før ble regnet som «service», er automatisert i dag. I dag er service- og vertskapsrollen en annen, men viktigere enn noensinne. Jeg tror også at det å besøke hotell i dag er litt annerledes enn tidligere. For 25 år siden ble det nok regnet som litt «stivt og fint». I dag er det mer folkelig å være på et hotell, svarer Bromseth.

Spent på høsten 2020

2020 er et annerledes år for alle i hotellbransjen. Scandic Meyergården måtte stenge 18. mars, og åpnet opp igjen 4. mai. En stor del av inntektsgrunnlaget for 2020 forsvant. Midt i juli var fortsatt kurs- og konferanseaktiviteten stengt.

– Vi har hatt en særdeles god sommer, men jeg er usikker på høsten, når ferie- og fritidsmarkedet blir nesten borte, og det er yrkes-, kurs- og konferansegjestene vi lever av. Jeg er svær spent på resten av 2020, sier han.

Kjøkkensjefen – en fremragende ambassadør

Kontinuitet er forresten noe som kjennetegner ledelsen på Scandic Meyergården. Bromseth har ledet hotellet i 25 år. Kjøkkensjef Svein Jæger Hansen var lærling på hotellet, ble senere kokk, men har vært kjøkkensjef de fleste av sine 26 år på hotellet.

Jæger Hansen har markert seg både i nordnorsk og nasjonal sammenheng med sin forkjærlighet for arktiske råvarer (spesielt rein), og har gitt ut både kokebøker og akevitt – alt med søkelys på villmark og nordnorske råvarer.

– Han er en fremragende ambassadør for hotellet, sier hotelldirektøren.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 4 2020, som hadde utgivelse i september

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS