Svein Arild Steen-Mevold. (Foto: Morten Holt)
Svein Arild Steen-Mevold. (Foto: Morten Holt)

Steen-Mevold med ny toppjobb i Scandic

Svein Arild Steen-Mevold rykker oppover i Scandic-systemet. Etter ni år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. Som Chief Portfolio Officer skal han styrke hotellkjedens vekst i Norden og Europa for øvrig.

Publisert
Etter ni år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. (Foto: Morten Holt)
Etter ni år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. (Foto: Morten Holt)

Han slutter som leder for Scandic i Norge ved nyttår, og tiltrer sin nye stilling 1. januar 2020. Asle Prestegard, som i dag er distriktsdirektør i Vest i Norge, blir da fungerende sjef for Scandic Norge. Arbeidet med å rekruttere ny norgessjef er i gang.

Svein Arild Steen-Mevold på sitt Scandic-kontor i Oslo. (Foto: Morten Holt)
Svein Arild Steen-Mevold på sitt Scandic-kontor i Oslo. (Foto: Morten Holt)

– Drømmejobben

Steen-Mevold vil ha kontor i Oslo og Stockholm. Han skal rapportere til Scandics konsernsjef, og vil sitte i selskapets konsernledelse. I den nye stillingsbeskrivelsen inngår kjøp av hoteller, inngåelse av hotellavtaler, oppgraderinger og nyåpninger.

– Dette er drømmejobben for en som elsker vekst og utvikling av hoteller. Etter ni år som sjef for Scandic Norge, trer jeg inn i en ny rolle og uhyre spennende jobb, skriver Steen-Mevold på sin Facebook-side.

Han fortsetter:
«CPO er tittelen (Chief Portfolio Officer) og arbeidsted vil være Stockholm og Oslo (vi vil fortsatt bo i Oslo). Jobben vil være vekst og utvikling av hotellporteføljen i hele Scandic i Norden og i Europa. Det betyr ansvar for hotellavtaler, renoveringer, nye hotell, interiør, design og teknisk service.
Takk til Jens for tilliten. Jeg gleder meg enormt til å ta fatt sammen med gode kollegaer i konsernledelsen (Executive Committee) og mitt nye team basert i Stockholm.
Fra samme dag, altså 1. januar 2020, vil Asle Prestegard tre inn i min jobb som midlertidig norgessjef i perioden frem til min etterfølger er på plass. Asle har 18 års fartstid i Scandic Hotels og er vår distriktssjef i Vest. Jeg er sikker på at han og resten av teamet i Norge vil gjøre en utmerket jobb fremover.
Den reisen vi har hatt sammen i disse årene har vært de artigste og mest givende i mitt arbeidsliv. Hver dag har jeg gledet meg til å jobbe med fantastiske medarbeidere, gjester, samarbeidspartnere, kunder og hotelleiere. Ingen dager har vært like og sammen har vi skapt et moderne hotelleventyr i Norge sammen med gode og dyktige kollegaer fra Stockholm og resten av Scandic familien.
Fra 2011 og til i dag har vi vokst fra 18 til 87 hoteller i Norge, og nesten tidoblet omsetningen og antall medarbeidere. Det jeg er mest stolt over er hvordan vi har klart å ta imot våre mange nye kollegaer, alt fra oppkjøpet av Rica Hotels i 2014 og de mange nye hotellene vi har bygd sammen med gode huseiere eller overtatt og renovert. Når vi i dag teller over 5000 medarbeidere som drar lasset sammen er det dette jeg sitter igjen med som de beste minnene, det handler om folk – enten det er medarbeidere eller gjester.
Det er mange å takke. Min familie Stine, Andreas og Julie og Marit har heiet meg frem også de dagen hvor Scandic har blitt prioritert. Takk til alle de som har vært, og er i mitt eget lederteam (ingen nevnt, ingen glemt), og ikke minst alle dere som er ute på hotellene og tar vare på våre gjester hver eneste dag. Den tilliten vi har blitt vist fra de som eier hotellene har også varmet. Vi har sammen utviklet Scandic til det et er i dag i Norge.
Jeg vil også takke våre konkurrenter fra Thon, Nordic Choice, Rezidor, og alle andre i vårt konkurrent-landskap. Vårt gode kollegiale forhold, til tross for tøff konkurranse, har gjort oss bedre.
Frem til 1. januar 2020 er det «business as usual» og jeg gleder meg til å se hoteller fulle av julebordsgjester og andre glade folk frem til nyttår. Scandic Rocks»!

Vokst kraftig i Norge under Steen-Mevolds ledelse

– Etter hvert som Scandic har blitt større, har vi sett et behov for et sterkere grep om porteføljestyringen vår. Derfor koordinerer vi vår kompetanse innen alt fra leieavtaler til konseptutvikling og investeringer. Jeg er overbevist om at Mevold vil lykkes med å lede dette viktige arbeidet, sier Scandics konsernsjef, Jens Mathiesen.

Under Steen-Mevolds ni år som administrerende direktør har Scandic Hotels Norge vokst fra 18 til 87 hoteller, med nesten en tidobling i omsetning. Oppkjøp av Rica i 2014 var et viktig løft.

– Aller mest stolt er jeg av at vi sammen har bygget en inkluderende kultur. Hver gang vi har kjøpt et eller flere hotell har vi klart å innlemme disse i familien. For ni år siden var vi 600 ansatte i Scandic Norge. Nå løper det 5000 scandianere rundt i vårt langstrakte land. Det er lagarbeid på høyt nivå, sier Steen-Mevold.

Les også: Sjefen for de gode Scandic-tider (publisert september 2017)

Scandic-kjeden har i dag ca. 284 hotell under drift og i utvikling Europa. Kjeden er ledende hotellaktør i Norden, og er notert på Stockholmsbørsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS