Hotelldirektør på Scandic Grensen og Scandic Karl Johan, Therese Fredriksson. (Foto: Scandic Hotels)

Fra HTL til Scandic

HTL Hotels ble aldri den suksessen man håpet på. Hotellkjeden er nå lagt ned, og Scandic Hotels har overtatt de to HTL-hotellene i Oslo sentrum.

Publisert

Dermed har de to hotellene byttet navn. HTL Grensen er blitt til Scandic Grensen og HTL Karl Johan er blitt til Scandic Karl Johan. HTL Hotels var et søster/datterselskap til Scandic Hotels.

Tester nye digitale løsninger

Samtidig benytter Scandic anledningen til å teste ut nye, smarte digitale løsninger som online check-in og nøkkel via smarttelefon.

De to HTL-hotellene fikk kort levetid i Oslo. Nå er de to hotellene omprofilert til Scandic. (Foto: Morten Holt)

Hotellene ligger vegg i vegg, kun 100 meter fra Stortinget. Scandic Karl Johan har 108 rom, mens Scandic Grensen kan tilby 96 rom og tilfører Scandic økt kapasitet i Oslo, heter det i en pressemelding.

– Felles for begge hotellene er at rommene er fylt med effektive og smarte løsninger. Her kan du for eksempel lade mobil og pc med USB, som er tilgjengelig på alle rom, og dessuten kan vi nå tilby våre gjester Scandics prisbelønte frokost, sier hotelldirektør for begge hotellene, Therese Fredriksson.

Rendyrker merkevaren Scandic

Hotellene har etter oppkjøpet av Rica i 2014 vært operert under merkenavnet HTL, men Scandic har nå valgt å rendyrke sin merkevare til det beste for gjestene.

– Scandics merkevare og størrelse med 230 hoteller i syv land utgjør et viktig grunnlag for Scandics verdiskapning. Det bekreftes blant annet av stabilt gode resultater gjennom flere år. Når de to hotellene nå blir en del av kjeden er det mulig for oss å tilpasse tilbudet ut i fra merkevaren og de enkelte hotellenes behov og forutsetninger, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Satser digitalt

Hotellene kan som de første av Scandic sine norske hoteller tilby online innsjekk. Scandic har siden 2013 tilbudt sine gjester muligheten til å sjekke ut digitalt. På Scandic Grensen og Scandic Karl Johan kan nå gjester også sjekke inn online. I tillegg kan gjestene om ikke lenge benytte smarttelefon som romnøkkel i stedet for det tradisjonelle nøkkelkortet. I første omgang gjelder de nye digitale løsningene for 1,8 millioner medlemmer i lojalitetsprogrammet Scandic Friends.

– Våre gjester er vant med digitale løsninger for smidig service, og derfor satser vi ytterligere på å utvikle vårt digitale tilbud. Å gi gjestene mulighet til å sjekke inn digitalt og selv velge sitt favorittrom, samt å benytte smarttelefonen som romnøkkel, er eksempler på enkle og smarte løsninger som jeg er helt sikker på at våre gjester vil sette pris på, sier Steen-Mevold.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS