Sven Erik Renaa flytter restaurant Re-Naa til det nye luksushotellet Eilert Smith Hotel, som åpnes neste år. (Foto: Morten Holt)

Re-Naa flyttes til luksushotell

Restaurant Re-Naa, den første norske restauranten utenfor Oslo med Michelin-stjerne, flytter til Eilert Smith Hotel i Stavanger. Siste åpningsdag i eksisterende lokaler er 22. desember, og Re-Naa Vol:2 åpnes i lø-pet av første halvdel av 2019.

Publisert
Sllik blir Re-Naas nye kjøkken på Eilert Smith Hotel. (Illustrasjon: Trodahl arkitekter)

I løpet av første halvår 2019 skal Re-Naa være på plass i de nye lokalene i det nyoppussede luksushotellet Eilert Smith, som også åpnes i 2019.

– Den nye restauranten vil bli større. Samtidig vil den ikke få mange flere sitteplasser enn de 21 som Re-Naa har i dag, sier Sven Erik Renaa.

Dessuten blir kjøkkenet i Re-Naa Vol: 2 større enn det restauranten disponerer i dag.

Les også: Re-Naa kåret til Norges beste

Les også: Michelin-stjerne tll Re-Naa

– Skummelt og risikabelt

– Det å flytte Re-Naa, en restaurant som allerede har stjerne i Guide Michelin, er både litt skummelt og kan være risikabelt. Vi er på et nivå der vi blir målt hver dag på det vi gjør, men det gir meg nye muligheter til å videreutvikle min kreativitet og spontanitet – og både min kone Torill og jeg mener at neste skritt nå, etter ni år med restaurantene samlet under samme tak, er å skape nye opplevelser – ikke bare for våre gjester, men også for å videreutvikle oss selv og våre strålende ansatte på Re-Naa, sier Renaa.

Slik blir nye Eilert Smith Hotel. (Illustrasjon: Trodahl arkitekter)

Les også: Maaemo flytter til Bjørvika

Nyoppusset hotell

Hotellet Eilert Smith skal åpnes i 2019, og Re-Naa skal etableres i første etasje. Hele hotellet er renovert i en gammel funkisbygning fra 1937.

Hotellets navn er etter han som opprinnelig tegnet av bygget, Stavanger-arkitekten Eilert Smith.

Eilert Smith Hotel er eid av Signe Anne og Kristoffer Stensrud, som skal ha investert om lag 100 millioner i det nye hotellet.

Åpen kjøkkenløsning

Vi ønsker å utvikle Re-Naa videre, fornye oss, og absolutt ikke stå stille. Det betyr at vi lader om for å møte utviklingen og fremtiden blant de beste restaurantene i Europa. Vi endrer ikke på antall sitteplasser, men vi får større kjøkken, et nytt utviklings- og forskningskjøkken og en nydelig bar. Vi skal ta imot våre gjester på en enda bedre måte, og får nå mulighet til å heve den totale gjesteopplevelsen til et enda høyere nivå, sier Sven Erik Renaa.

Les også: Dette er Nordens billigste Michelin-restauranter

Det gir også grunnlag for en ny kokkestilling, og denne kokken skal være dedikert til utvikling av nye ideer og retter.

Les også: Sven Erik Renaas oppskrift på tørrfisk-suksess

– De store vindusflatene, den vakre funkisfasaden og utsikten til innseilingen var viktige punkter da vi bestemte oss for å flytte, samt designet til arkitekt Trodahl, sier Renaa.

Les mer om hotellet på Eilertsmith.no

Matbaren blir i eksisterende lokaler

Re-Naa ble startet av Torill og Sven Erik Renaa i 2009. Restauranten eies av familien Renaa og familien Kverneland.

– Renaa: Matbaren og Renaa Xpress fortsetter i Breitorget som i dag, og vi bygger en ny vin- og cocktailbar i de gamle lokalene til Re-Naa, opplyser Sven Erik Renaa.

– Nå gleder vi oss stort til å skape magiske opplevelser sammen med våre gjester på Re-Naa i Breitorget frem til jul – før vi ta fatt på et nytt kapittel, sier Renaa.

Les også: Renaa feirer 5-årsjubileum med nytt konsept (publisert 2014)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Restauranthuset Renaa

* Renaa Restauranter ble startet i 2009 med Matbaren og Renaa Restauranten

* Renaa Xpress ble startet i 2012 og flyttet inn i Sølvberget 2014.

* I november 2014 ble restauranten flyttet fra kjelleren og inn i nye lokaler med egen ingang fra Breitorget via Steinkargata.

* Restaurant Re-Naa fikk en stjerne i Guide Michelin i 2016.

* Renaa Restauranter eies av Familien Kverneland og Familien Renaa

Les mer på Restaurantrenaa.no

 

Powered by Labrador CMS