Foto: Planday
Foto: Planday

Planday satser på ytterligere vekst

Teknologiselskapet Planday hadde i fjor en markedsvekst på 37 prosent i Norge. Nå henter selskapet, som ble unnfanget i en dansk bar, hele 35 millioner euro (ca. 340 millioner kroner) for å sikre ytterligere utvikling og vekst i Norge, Norden og verden for øvrig.

Publisert
Jens Blom leder Planday i Norge, Danmark og Sverige. (Foto: Planday)
Jens Blom leder Planday i Norge, Danmark og Sverige. (Foto: Planday)

Jens Blom, som leder Planday i Norge, Danmark og Sverige, sier få danske start-ups har hentet inn så mye penger på én gang. Bak mesteparten av investeringen står SEB. I tillegg har Creandum og Idinvest, som tidligere har investert i selskapet, tilført fersk kapital.

– Kapitaltilførelsen er gode nyheter for våre eksisterende og fremtidige norske kunder. Vi får nå rom til å utvikle tjenesten ytterligere slik at Planday blir hjertet i et økosystem som forbinder all teknologien man trenger for å drive en effektiv og lønnsom bedrift. Vi ser en stadig økende etterspørsel etter tjenestene våre. I fjor steg antallet norske brukere fra 28780 til 37100, sier Blom i en pressemelding.

Enorm vekst

Selv om Planday har hatt en enorm vekst i hjemmemarkedene de siste årene, er den største veksten nå utenfor Norden. I fjor hadde Planday en vekst på 200 og 400 prosent i England og Tyskland i respektiv rekkefølge.

Illustrasjonsfoto: Planday
Illustrasjonsfoto: Planday

– Vi ser også stor vekst i land som Frankrike, Italia og Spania. Den raske veksten skyldes at vi har vært flinke til å tilpasse oss de ulike markedene. Vår app er oversatt til ti språk, og flere er på vei. I dag har Planday flere hundretusen brukere fordelt på 39 land. På ett år har antallet ansatte steget fra 120 til 200, sier Jens Blom.

Reduserer opptil 75 prosent av administrasjonen

Illustrasjon: Planday
Illustrasjon: Planday

Bedriftene som bruker Planday sin software reduserer opptil 75 prosent av administrasjonen i forbindelse med vaktplaner, bemanning, budsjetter, tilgjengelighet og arbeidstidsregler.

– I restaurantbransjen kan god og dårlig administrasjon av ansatte være forskjellen på en rød eller sort bunnlinje. Ofte har ikke ledelsen nødvendig oversikt over vaktplaner og korrekte lønnsutbetalinger, hvilket kan være kritisk. Stadig flere innser at de med Planday har komplett oversikt, noe som forenkler både arbeidsgivers og arbeidstakers hverdag. Det ser også våre investorer, sier Blom.

«Game changer»

Johan Brenner, «General Partner» i investeringsselskapet Creandum og styreleder i Planday, sier de er like begeistret over investeringene i Planday som de var med investeringene i megasuksessene Spotify og iZettle.

– Plandays programvare har potensial til å bli en «game changer» for en milliard arbeidstakere i hele verden og en digital revolusjon for bedriftene. I tillegg er det et selskap som innfrir løftene, sier han.

I varmen hos Apple

Takket være selskapets solide vekst og innovative software, er nå Planday en del av Apples Mobility Partner Program i selskap med store amerikanske bedrifter som Lightspeed og QuickBooks. Sammen tilbyr de tre selskapene en tjeneste som hjelper amerikanske butikker og restauranter med å redusere administrasjonen betydelig. Hvilket gir Planday et solid fundament i USA.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS