Skuespilleren og eventyreren Christina Schollin lanserer kampanjen, etter selv å ha blitt nominert av sin familie til å vinne Hotels.com sitt «Gylne reiseår». (Foto: Hotels.com)
Skuespilleren og eventyreren Christina Schollin lanserer kampanjen, etter selv å ha blitt nominert av sin familie til å vinne Hotels.com sitt «Gylne reiseår». (Foto: Hotels.com)

Norske pensjonister på jakt etter nye reiseeventyr

En ny undersøkelse fra Hotels.com viser at pensjonistene er klare for livets eventyr. Over en fjerdedel (26%) av norske pensjonister svarer at de vil reise utenlands, og 15 % svarer at de har lyst på eventyr når de reiser.

De gode tidene er langt fra over for norske pensjonister. Hele 48 % svarer at de reiser mer nå enn de gjorde i 20- og 30-årene. De er likevel fylt av anger for reisene de ikke tok, og over en tredjedel (36 %) svarer at de skulle ønske at de reiste mer når de var yngre.

Én heldig pensjonist

Pensjonistene vår skyr ikke unna utfordringer. 75 % vil beskrive seg selv som eventyrere. Hele åtte av ti (79 %) svarer likevel at de aldri har tatt et friår for å reise. Uavhengig om det er for å smake seg gjennom Frankrikes vinutvalg (36 %), å se alle de 52 amerikanske stater (27 %) eller å interraile seg gjennom Europa (14 %), så er ikke bestemor og bestefar klare for å pakke tursekkene helt enda.

For å gjøre drømmen til en realitet, så vil Hotels.com gjøre det gylne reiseåret til en realitet for én heldig pensjonist. Nedstengning kan byttes ut med fallskjermhopp etter å ha vunnet et gavekort på 60 000 kroner (1).

Nominer en kandidat

Alt nordmenn trenger å gjøre for å delta i konkurransen er å besøke Hotels.com sin egen kampanjeside for det gylne reiseår. Der de kan nominere deres mest eventyrlystne slektninger eller pensjonister til gavekortet de kan bruke på en reise for livet. Er du over 65 år kan du nominere deg selv på samme måte.

Overraskende nok, så avslørte norske pensjonister seg i undersøkelsen som nasjonens sanne adrenalinjunkier. Camping i vill natur (36 %), rafting i ville elver (16 %) og rallykjøring (13 %) toppet ønskelisten for neste ferie. En imponerende femtedel (19 %) vil virkelig sette hjertet i sving ved å hoppe i fallskjerm.

(1) Undersøkelsen ble gjort for Hotels.com basert på én spørreundersøkelse i mai 2021. 800 nordmenn over 55 deltok.

(2) For å delta må man nominere en utvalgt pensjonist ved å laste opp navn, bilde og grunn for at de fortjener å vinne til denne nettsiden https://no.hotels.com/page/gylnereisear/?pos=HCOM_NO&locale=no_NO. Den som nominerer må også laste opp sitt navn, epostadresse, telefonnummer, og alder for å bli tatt med i utvelgelsen. Nomineringer utenfor den offisielle nomineringsmetoden blir ikke tatt med. Konkurransen er åpen fra kl. 09.00 (CET) 7. juni til kl. 11.59 (CET) 16. juni 2021.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Det gylne reiseår

* Etter et år i skjul, er de aktive eldre klare for camping i vill natur, rafting i brusende elver og til og med rallyløp på sin neste reise.

* En ny undersøkelse gjort av Hotels.com viser at 82 % av pensjonister i Norge har savnet å reise i det foregående året. Over en tredjedel (36 %) angrer på at de ikke reiste mer når de var yngre.

* For å hjelpe nordmenn med å glemme årene med reiseanger, så har Hotels.com lansert en konkurranse for pensjonister på utkikk etter eventyr. De kan vinne et gavekort verdt 60 000 kroner for å sparke i gang et eventyrlig reiseår – det «gylne reiseår».

* Skuespilleren og eventyreren Christina Schollin lanserer kampanjen, etter selv å ha blitt nominert av sin familie til å vinne Hotels.com sitt «Gylne reiseår».

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS