HR-avdelingen i Nordic Choice Hotels. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Mest nytenkende innen HR

Nordic Choice Hotels vant prisen Human Growth Award i Sverige. Prisen er etablert for å løfte nytenkende innsatser innenfor HR.

Publisert

Juryen la stor vekt på selskaper med sterk bedriftskultur, med HR-arbeid som utløser engasjement hos ledere og medarbeidere, og som til sammen skaper resultater. Etter årets granskning ble det klart at Nordic Choice Hotels tok hjem prisen for «Årets HR-team», og dermed vant Human Growth Award 2017.

Bygges over tid

– Dette er noe av det beste og fineste en HR-avdeling og et selskap kan oppleve. Jeg er utrolig glad for at juryen har sett og vurdert det langsiktige arbeidet vi gjør, og den felles kulturen vi bygger i selskapet. Målet er å skape delaktighet og sikrestille at alle våre 13000 medarbeidere har det gøy når de går på jobb. Denne prisen kommer til å plasseres på en sentral plass på hovedkontoret, og minne oss om at godt HR-arbeid bygges over tid og aldri tar slutt, sier Tone Odvold Ålhus i Nordic Choice Hotels.

Prisen, som ble etablert i 2015 av Wise Group, har raskt blitt anerkjent i HR- og bedriftsutviklingsmiljøer. Juryen bak Human Growth Award baserer sin vurdering på informasjonsinnhenting og dybdeintervjuer.

Løfte frem og inspirere

– Med prisen vil vi løfte frem det mest innovative teamet og inspirere resten av HR-Sverige til å dele sine beste initativ. Mange bedrifter ser medarbeiderne som sin viktigste ressurs, noe som gjør bedriftsnær og nytenkende HR til en nøkkelfaktor for suksess. Vi er derfor glad for å kunne fortelle om Nordic Choice Hotels sin kreativitet der kulturen sitter i ryggraden og hver enkelt persons innovasjonskapasitet utfordrer selskaper langt utenfor egen bransje, sier Nathalie Berthelius, HR-sjef i Wise Group.

Juryens begrunnelse

Juryens begrunnelse lyder som følger:

«De villeste ideene gir be beste resultatene» mener HR-teamet som står bak en betydelig del av hotellkonsernets satsning på mennesker. I tillegg til utfordrende rekrutteringsmål har teamet også overordnet fokus på to viktige områder, nemlig samfunnsansvar og mangfold. De har implementert innovative rekrutteringsstrategier, der man for eksempel bøter på manglende tilgang på kokker her i Norden ved å hente dem fra Spania, og har inngått en rekke politiske samarbeid for å tiltrekke seg ulike typer kompetanse. Videre er Nordic Choice Hotels tidligere kåret til Sveriges mest LHBTQ-vennlige arbeidsplass, tilbyr skreddersydde kompetanseutviklingsprogram til sine ansatte og står for bransjens laveste sykefravær.

Juryen

Årets jury vurderte 48 nominerte før de landet på tre finalister for årets Human Growth Award; Nordic Choice Hotels, Rusta og Santander Consumer Bank. Nordic Choice Hotels stakk av med seieren 8. november 2017.

Juryen besto av 2016-finalist Cybercom (Cecilia Westerholm Beer, numera Bisnode), vinner Spotify (Mikael Bäckström), og Lina Cavalli i Wise Consulting.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS