Öludeniz-stranden sørvest i Tyrkia. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)
Öludeniz-stranden sørvest i Tyrkia. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Vi oppsøker trygge og solfylte reisemål

Opplevelser står høyt hos Ola og Kari Nordmann, og i år er det eksotiske og trygge reisemål, som i tillegg byr på mange aktivitetsmuligheter, som er de mest attraktive.

Publisert
Charlotte Gogstad i Exprtedia.
Charlotte Gogstad i Exprtedia.

Storbyturer i Europa er mindre ettertraktet i vinter sammenlignet med fjoråret, mens mindre europeiske byer, samt San Francisco og Fort Lauderdale i USA er noen av de de mest populære destinasjonene blant nordmenn i år.

Reisebyrået Expedia.no har undersøkt hvilke reisemål som har gjort store byks på popularitetsskalaen blant nordmenn ved inngangen til det nye året, og spår de største reisetrendene for 2016.

Mindre byer får oppmerksomhet

– Vi har opplevd at storbyturer i Europa har blitt mindre populære i vinter sammenlignet med fjoråret. Mens interessen for storbyer ikke er like sterk lenger, får mindre byer som Gdansk og Riga mer oppmerksomhet i år. Til tross for hendelser som skapte frykt i høst, er interessen for reise fortsatt stor, men mer konsentrert. Vi forventer derfor at klassiske reisemål som Spania og Thailand selger raskt foran høysesongene, og anbefaler folk å bestille tidlig for å sikre seg nøyaktig den ferien de er ute etter, sier Charlotte Gogstad, talsperson i Expedia.

Thailand populært

Thailand med sine kritthvite strender er alltid et populært reisemål gjennom vintermånedene, men også Singapore står høyt på listen blant nordmenn i år.

Ved inngangen av 2016 har interessen for de to reisemålene i Asia steget betraktelig sammenlignet med fjoråret.

Til tross for ugunstig valutakurs reiser vi også gladelig til USA. Mens interessen for New York har dalt noe sammenlignet med samme periode i fjor, så har San Francisco og Fort Lauderdale klatret betydelig på popularitetsskalaen.

San Francisco er «in»

– Nesten dobbelt så mange nordmenn tar turen til San Francisco i vinter sammenlignet med fjoråret. Byen har blitt mer tilgjengelig de siste årene, med hyppigere flyavganger fra Norge. I tillegg blir vi bare mer og mer opptatt av mat, og San Francisco er matbyen over alle matbyer. Foruten å ha et rikt kulinarisk utvalg, kan byen også by på et mangfold av arkitektoniske og kulturelle opplevelser, fortsetter Gogstad.

Expedia.no sine tall indikerer også at flere nordmenn har fattet større interesse i eget land, og velger å holde seg innenfor landets grenser.

Kortreiste reisemål

– Vi opplever at flere og flere nordmenn foretrekker kortreiste reisemål. Interessen for de største byene i Norge har steget betraktelig i det siste. Det betyr at selv om ikke valutakursen har påvirket reiselysten nevneverdig blant nordmenn, så er det flere som velger å reise smartere og utforsker heller hva som befinner seg innenfor egne landegrenser, sier Gogstad.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS