Vinner av Junior Wine Award i 2015 ble Marius Fidje Tjelta (midten).

Leter etter den beste unge vinkelneren

Junior Wine Award 2016 arrangeres av Norsk Vinkelnerforening, og er en konkurranse der alle under 25 år og jobber i serveringsbransjen kan delta. Nå er påmeldingen åpen.

Publisert

Konkurransen foregår i forbindelse med Norgesmesterskapet for vinkelnere søndag 7. februar 2016. Vinneren får i tillegg til heder og diplom, vinøse premier av den gode sorten.

Spørsmål og blindtesting

I Junior Wine Award 2016 er det lagt opp til en rekke korte spørsmål og blindsmaking av tre viner til alle deltakere. De tre beste deltakerne går til selve finalen. Finalistene kan forvente seg å få oppgaver som både er teoretiske og praktiske, samt en blindsmaking av viner.

Konkurransen vil foregå på norsk, både skriftlig og muntlig.

Merete Bø er hoveddommer

Hoveddommer Merete Bø betrakter Junior Wine Award som en av viktigste springbrett for deltagere i bransjen. – Nøkkelen er kunnskap, både lest og smakt sier hun og lover at deltagerne skal få oppleve en flott konkurransedag.

Selv har Merete Bø vunnet både NM, Nordisk og deltatt i EM og VM for Norge.

Vinkunnskap og nettverk som deles

– Vinkunnskap og nettverk som deles er et viktig momentum å fremme vinkelneryrket, uttaler president i Norsk Vinkelnerforening, Heini Petersen.

«Konkurransen er lagt opp til å fremme rekrutteringen til å konkurrere i NM, og kanskje representere Norge i fremtiden. Norsk Vinkelnerforening ble stiftet i 1991 og spiller en viktig rolle når Norge hevder seg i internasjonale konkurranser. Tittelen er ny av året og vil for fremtiden bringe dens deltagere frem i oppmerksomheten i vinbransjen i Norge», heter det på Vinkelner.no.

Du kan melde deg på konkurransen her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS