Tarje Haakstad og Mari Klundby har sørget for at Vulkan Burger & Bars ansatte kan parkere syklene trygt innendørs. (Foto: Roar Løkken)

Første sykkelvennlige spisested

– Vi vil helst at folk skal bevege seg og ønsker å legge til rette for aktiv transport, sier Tarje Haakstad på vegne av Døgnvills burgerbarer. Den første av kjedens spisesteder er nå sertifisert som sykkelvennlig.

Publisert
Tarje Haakstad (til venstre), med en far som er sykkelreparatør, har sammen med daglig leder og sykkelansvarlig Mari Klundby, gått i bresjen for å få Vulkan Burger & Bar sertifisert som Sykkelvennlig arbeidsplass. (Foto: Roar Løkken)

«Vi digger burgere», reklamerer Døgnvills fire dinere på sin nettside. Snart vil det kanskje også stå at de digger sykling. Holdningen til daglig leder er i hvert fall klar:

– Vi ser hvilken vei utviklingen går når det gjelder transport, spesielt i byer. I Oslo sentrum, der vi vi har to serveringssteder, er det for mange biler, og en kan ikke lenger legge til rette for privatbilisme. Her tror vi sykkel i stor grad er framtidens transportmiddel, sier Tarje Haakstad.

– Raskeste transport mellom Døgnvills burgerbarer i Oslo og hovedkontoret midt imellom er med sykkel, fastslår Haakstad.

Vulkan har et døgnåpent P-hus med to seksjoner som er øremerket sykkelparkering.(Foto: Vulkanoslo.no)

Får låne sykler

Et av dem, Vulkan Burger & Bar, har sågar en egen sykkelansvarlig, Mari Klundby. Hun er også spisestedets daglig leder.

Klundby og Haakstad har gått i bresjen for å få sertifisert arbeidsplassen som sykkelvennlig – som første serveringssted i Syklistenes Landsforenings sertifiseringstjeneste.

I alt 50 indikatorer for sykkeltilrettelegging ble vurdert under det som er en obligatorisk befaring. I tillegg er det blitt gjennomført en reisevaneundersøkelse blant de vel 40 ansatte.

Resultat: Vulkan Burger & Bar kan smykke seg med sølv i sertifiseringsordningen.

Ansatte kan blant annet dra nytte av

* Sykkelparkeringsplasser inne og ute

* Sykkelmekkeutstyr

* Jobbsykler, som også kan brukes privat

* Rabattavtale med en sportsbutikk

* Håndklær i dusjen

Vulkan-området, med en rekke restauranter og butikker, har i alt 650 sykkelparkeringsplasser, både innen- og utendørs. (Foto: Roar Løkken)

Også for besøkende i Vulkan-området, med en rekke restauranter og butikker, er det gode parkeringsmuligheter. Det er 650 parkeringsplasser for sykler, og i et døgnåpent parkeringshus er to steder øremerket parkering av sykler. I tillegg er en sykkelmekkestasjon tilgjengelig for alle.

Mathallen neste?

De ansatte i burgerbaren kan også vente seg en invitasjon til sykkeltur for å oppmuntre til bruk av sykkel.

– Målet må være å delta i «Den Store Styrkeprøven». En restaurant i samme området stilte for noen år siden. Når de klarte det, må vi også greie å sykle Trondheim–Oslo, sier Haakstad smilende.

På sikt vil trolig også andre av kjedens restauranter bli sertifisert, bygd på erfaringene fra Vulkan. I tillegg håper daglig leder at eksempelvis Mathallen, som ligger et steinkast fra burgerbaren, ser verdien av å gjennomføre en tilsvarende sertifisering. Det mener Haakstad og Klundby ytterligere vil underbygge sykkelsatsingen i det tidligere industriområdet ved Akerselva.

– Til våren satser vi på å arrangere en sykkeldag for de ansatte med tilbud om vask, skifte av dekk og enkle reparasjoner. På sikt ønsker vi å invitere med besøkende på sykkeldagen i samarbeid med Mathallen, sier Mari Klundby.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Sykkelvennlig arbeidsplass

* Både private og offentlige virksomheter har mulighet til å bli sertifisert som sykkelvennlige. De kan oppnå gull-, sølv- eller bronsenivå, alt etter hvor høy score de oppnår.

* Hele 40 prosent mener at arbeidsgivere ikke gjør nok for at ansatte skal sykle til jobb.

Ved å legge til rette for at flere sykler til jobb, bidrar virksomheten til å vise miljøansvar og bedre helse hos ansatte, i tillegg til styrket bunnlinje ved reduksjon av sykefravær

Powered by Labrador CMS