Foto: Nores

Inspirasjon på Nores sin vinmesse

Årlig møter rundt 250 innkjøpere fra Nores medlemsbedrifter avtaleimportørene for smaking og faglig utveksling på Nores vinmesse. I år ble den arrangert i Bergen 9. januar.

Publisert
Foto: Nores

«Nores vinmesse er et populært arrangement for både medlemmer og leverandører. Medlemmenes store søkelys på området gjør at messen er en viktig arena for begge parter. I tillegg til importørene var distributører og leverandører av øl, mineralvann, kaffe og glass og utstyr til stede. Samlet var det 25 leverandører som stilte ut», heter det i en pressemelding fra Nores.

Foto: Nores

Inspirasjonsforedrag

Fire av landets beste på vin og brennevin åpnet messen med inspirasjonsforedrag:

Francesco Marzola

Wine Director på Park Hotel Vossevangen. Best Sommelier of the Nordics 2018.

Franscesco Marzola fortalte om hvordan hans vininteresse startet, hvor han henter inspirasjonen fra, og hva som skal til for å bli så god på vin.

Yunus Yildiz

Åpnet Himkok som er kåret til en av verdens beste cocktailbarer. Himkok har også fått prisen «Ketel One Sustainable Bar Award», som blir tildelt en bar som driver bærekraftig.

Prisen viser til at de tenker bærekraftig både ved at de bruker økologiske og biodynamiske råvarer, og har lokale leverandører. I 2019 åpner Yildiz to helt nye konsepter i Oslo: Svanen og DGÆ (Den Grimme Ælling), begge i gamle apoteklokaler fra 1896 i Karl Johans gate.

Anne Maurseth

Barteamet på Andre til Høyre i Oslo har store ambisjoner for drinkene som serveres. Ambisjonene går i retning av raffinering av teknikker og det å være innovative når det kommer til smakskombinasjoner. Det inkluderer spesielle siruper og reduksjoner, som for eksempel en med parmesan og ulike typer fermenterte ingredienser.

Jørgen Dons

Dons driver Raus bar i Trondheim, og ble kåret til «Bartender of the year» i «Bartender Choice Awards» i Stockholm i 2017.

Tidligere har han både en enkelttittel fra verdensmesterskapet (2014) og blitt kåret til nordisk mester (2015). Dons ble i 2015 også nr. 11 blant verdens bartendere. Han snakket om en voksende trend for «guilty pleasure»-drinker.

Vin & brennevinsimportører i Nores

Autentico, Egge Gård, Fondberg, Hansa, Moestue Group, Non Dos, Solera Uteliv, Vinetum Group, Vinestor, Vingruppen, Moët Hennessy, Diageo, Arcus, Robert Prezelius.

Les mer på Nores.no

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Nores SA

Nores er en av de ledende innkjøpsorganisasjonene i Norge og Sverige, og har rundt 1000 medlemsbedrifter.

Medlemmene består av veletablerte hoteller og restauranter, både enkeltbedrifter, eiergrupperinger og kjeder.

Nores har et innkjøpsvolum på om lag tre milliarder kroner.

Les mer på Nores.no

Powered by Labrador CMS