Det svenske programvareselskapet Caspeco forbereder opptrapping av satsingen i det norske markedet, der et 20-talls spisesteder allerede er kunder
Det svenske programvareselskapet Caspeco forbereder opptrapping av satsingen i det norske markedet, der et 20-talls spisesteder allerede er kunder

Varsler tøffere kamp om IT-leveranser til spisesteder

Det svenske programvareselskapet Caspeco forbereder opptrapping av satsingen i det norske markedet, der et 20-talls spisesteder allerede er kunder

Offensiven er et resultat av at investeringsfondet Monterro nå kjøper majoritetsandelen i selskapet.

Sparer tid

Caspeco har spesialisert seg på restaurantbransjen, og tilbyr en skybasert plattform for sammenhengende systemer, fra varebestilling til betaling. Systemene bidrar tilbedre kontroll på administrasjonen og økonomien for spisesteder.

– Caspeco hjelper restauranter med å spare tid, redusere risikoen for feil, forbedre kommunikasjonen, øke marginene og å få mer fornøyde gjester. Løsningen er unik og treffer godt i digitaliseringstrenden som nå pågår i restaurantbransjen. Selskapet har svært fornøyde kunder og vekstpotensialet er stort både i Norge og internasjonalt, sier Thomas Bill Revland som er medgrunnlegger av Monterro.

Monterro er et privatkapitalselskap som investerer i programvareselskaper i forretningssegmenter.

Etablert av tidligere restauranteier

Caspeco ble etablert av en tidligere restaurantdriver i 2006. Sammen med smarte universitetsstudenter utviklet han et system for å få bedre kontroll på sin egen restaurants bemanning, utgifter, inntekter og marginer. Restaurantens tap ble raskt snudd til overskudd og flere restauratører tok kontakt for å få installert det samme systemet.

I dag er Caspeco markedsleder på sitt område. Selskapet har totalt 2500 kunder hvorav 30-40 i Norge. Blant dem er Radisson Blu Resort Trysil og Fyri resort Hemsedal. Omsetningen var i 2022 mer enn 100 millioner kroner, generert av 135 ansatte. Mange av dem er rekruttert fra restaurantbransjen.

–Jeg er overbevist om at bransjekunnskapen vår har vært av stor betydning for veksten. Vi forstår hvordan restauranter fungerer, hvilke utfordringer de har, og hva som kreves for å oppnå god drift med bedre lønnsomhet. Nå gleder vi oss til å øke aktiviteten i det norske markedet fremover, sier administrerende direktør i Caspeco, Krister Fingal.

Monterros kapital og erfaring vil bidra til vekst

Med Monterro i ryggen vil Caspeco øke tempoet i produktutviklingen, styrke organisasjonen, og utvide virksomheten til flere nordiske land.

Investeringen i Caspeco er helt i tråd med Monterros modell. Vi skal støtte den allerede svært kunnskapsrike ledelsen og grunderen med videre forretningsutvikling. Veksten skal akselereres gjennom vår tilførsel av frisk kapital til selskapet. Vi ser virkelig frem til et langsiktig samarbeid, sier Thomas Bill Revland i Monterro. Monterro blir majoritetseier mens grunnleggeren og de operative eierne forblir betydelige eiere. Bill Revland blir styreleder i Caspeco.

Caspeco

Det startet med en populær restaurant som likevel gikk med underskudd – og et regneark som snudde tap til lønnsomhet.

I dag har regnearket blitt fire komplette skybaserte systemer for restauratører og opplevelsesindustrien, men ideen er den samme: Å skape lønnsomhet slik at kundene kan fokusere på smak og opplevelser.

Caspeco ble etablert i 2006 av tidligere restauratør Per Söderqvist, og har sitt hovedkontor i Uppsala med 135 ansatte.

Les mer på Caspeco.com


Monterro

Monterro er en PE-investor innen B2B-programvare i Norden, med mål om å gjøre nordiske programvareselskaper til markedsledere.

Med operasjonell erfaring fra vellykket utvikling og drift av programvareselskaper som Pointsec, Episerver, Orc Software, Lime, og Outpost 24, jobber Monterro aktivt for vekst i porteføljeselskapene.

Om lag 25 prosent av fondenes kapital kommer fra Monterros ansatte. Selskapet ble etablert i 2012 og har kontorer i Stockholm, Oslo, München, og Hanoi.

Les mer på Monterro.coLik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS