Øyvind Bøe Dalelv er en av deltakerne i NM i kokkekunst. Her i aksjon under Årets kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Deltakerne i NM i kokkekunst 2016

Dette er kokkene som skal kjempe om Kongepokalen i NM i kokkekunst i Trondheim 14. og 15. september.

Publisert
Det blir Kongepokal på vinneren av NM i kokkekunst.

Det er et sterkt beite av kokker fra anerkjente restauranter som skal delta. Blant deltakerne finner vi også Øyvind Bøe Dalelv, som ble nummer tre i Årets kokk 2015 (bak Christopher W. Davidsen og Christian A. Pettersen).

Også fjorårets vinner av NM i kokkekunst, Kåre A. Hjartholm, er blant deltakerne. Han er også tidligere vinner av Årets sjømatkokk. Også bronsevinneren fra i fjor, Lene Kjøde, deltar i år.

Les også: Kåre A. Hjartholm vant NM i kokkekunst 2015

Årets deltakere

Dette er de 11 deltakerne i NM i kokkekunst 2016.

Lukasz Brekke (Bryggeriet restaurant, Bergen)

Theodor Breyholtz Ulstein (Restaurant 1877, Bergen)

Øyvind Bøe Dalelv (Statholdergaarden, Oslo)

Marius Dragsten Kjeldsrud

Runar Helgeland (Spiseriet, Stavanger)

Kåre Andre Hjartholm (Søtt+Salt, Bergen)

Lene Kjøde (Brasseri Blanche, Oslo)

Frida Netland Berge (Vaaghals, Oslo)

Inge M. Olsen (Hoftepluss, Alta)

Daniel Rosvold (Soria Moria Hotell og konferansesenter, Oslo)

Én av årets deltakere, Øyvind Bøe Dalelv (til venstre) sammen med 2014-vinneren Christian A. Pettersen. (Arkivfoto: Morten Holt)

Martin Trana Flak (Scandic Nidelven, Trondheim)

Årets oppgave

Dette er årets oppgave (sakset fra NKL.no)

NM-konkurransen: Deltakerne skal komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer.

Forrett: Vegtar forrett (Lacto ovo-Meieri og egg kan benyttes). Skal bestå av Perlepotet levert fra Frosta Øko Gulrot, levert fra Frosta Økologisk Brie fra Dovre.

Hovedrett: Skal bestå av minst 60 prosent svinecarre-stykke med 6 ben (ikke pusset) fra Innherred (epd 4475273). Hver deltaker mottar tre stk carre ved konkurransestart. Som garnityr skal minst én av grønnsakene, purreløk og beter benyttes.

Dessert: Sjokolade Valrhonas nyeste Fairtrade /Øko sjokolade av det mørke slaget ACAOBA 60 % sammen med Bringebær og jordbær fra BAMA.

Alle deltakere sørger selv for sine råvarer utover hovedråvarene som er oppsatt i oppgaven. Hovedråvarene deles ut konkurransedag, da med lik mengde til den enkelte deltaker.

Les mer på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Disse har vunnet NM i kokkekunst

Vinneren av NM i kokkekunst vil føye seg inn i en celeber rekke med vinnere av NM. Under kan du se alle vinnerne i NM fra 1990 til 2015.

1990: Bent Stiansen

1991: Odd Ivar Solvold

1992: Palle Jørgensen

1993: Odd Ivar Solvold

1994: Odd Ivar Solvold

1995: Trond Moi

1996: Trond Moi

1997: Trond Moi

1998: Beathe Hals

1999: Tommy Østhagen

2000: Erling Sundal

2001: Ole Erik Løkken

2002: Roger Malmin

2003: Geir Skeie

2004: Bjørn Cameron Alexander

2005: Erling Sundal

2006: Gunnar Hvarnes

2007: Gunnar Hvarnes

2008: Alexander Østli Berg

2009: Halvar Ellingsen

2010: Ørjan Johannessen

2011: Christian André Pettersen

2012: Thomas Johansen Borgan

2013: Fredrik Log

2014: Christian André Pettersen

2015: Kåre-André Hjartholm

Powered by Labrador CMS