Tingvollsost. (Foto: Alexander Hagstadius/Hanen)

Hanen viser vei til verdens beste ost

Vegskiltet for gårdsmat og bygdeturisme skal sørge for at både norske og utenlandske turister finner veien til landets bygdeperler i sommer, inkludert verdens beste osteprodusent.

Publisert
Kraftkar fra Tingvollost lagres i opptil 12 måneder. (Foto: Per Kvalvik Hanen/Hanen)

Tingvollost vant World Cheese Awards 2016, hvor deres blåmuggost Kraftkar ble kåret til verdens beste ost. Dette har medført en sterk økning i antall kundebesøk, og de har vært nødt til å utvide parkeringskapasiteten til det dobbelte.

– Det hadde vært vanskelig å finne frem til Tingvollost uten vegskilt, og vi er svært fornøyde med at den brune veghanen viser gjestene veien til gården vår. Det stilles strenge krav for å kunne sette opp et slikt skilt, og vi er glade for å være i godt selskap med mange kvalitetsaktører i norsk bygdeturisme, uttaler bonde og styreleder i Tingvollost, Gunnar Waagen.

Hanen viser vei til bygdeperlene i sommer. (Foto: Ole Jonny Trangsrud)

Kvalitetsordning

Næringsorganisasjonen Hanen vurderer om skiltsøknadene oppfyller kriteriene, og det er Statens vegvesen som gir endelig godkjenning. Skiltene skal bidra til at veifarende enkelt finner veien til bedriftene.

– Vi mottar mange søknader om skiltgodkjenning, og vi arbeider stadig med å utvikle ordningen. Hanen er opptatt av å markedsføre skiltordningen overfor veifarende slik at folk lettere kan forstå hva symbolet betyr, og besøke de mange gårdsmat- og bygdeturismebedriftene som finnes rundt i hele Norge, uttaler daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen, i en pressemelding.

Appen viser vei

Hanen har også lansert en gratis app hvor medlemsbedriftene er søkbare i kart som også kan lastes ned i offline-modus. Appen har blitt svært godt mottatt av sommerturistene, og Gunnar Waagen forteller at mange av gjestene deres har funnet veien til Tingvollost via denne.

– Turistene blir guidet av appen mens de sitter i sin egen bil, og dette gjør at det er svært enkelt å finne frem i Bygde-Norge. Selv om mange av bygdeperlene ligger utenfor allfarvei er de tilgjengelige via Hanens app, sier Waagen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS