Fra venstre Pål Semb-Johansson, administrerende direktør i Nores SA Christian Mohn, grunnlegger av Nores i 1968 og Eilif Andreassen, tidligere administrerende direktør i Nores (fra 1980 til 2016) (Foto: Helge Hansen, Montag)

50-årsjubileum for Nores

I 2018 er det 50 år siden Christian Mohn fikk ideen om et innkjøpssamarbeid mellom hotell og restauranter, og grunnla Nores sammen med gode venner og kolleger. I forbindelse med jubileet vanket det heder til Strand Hotel Fevik, Fondberg, 2080.no, Engrosfrukt og Egge Gård.

Publisert

I dag har Nores nesten 1000 medlemmer som har tilgang til et bredt utvalg av leverandøravtaler, unike innkjøpsverktøy og erfarne rådgivere.

I anledning 50- årsjubileet inviterte Nores de norske og svenske medlemmene og leverandørene til Oslo til Noresdagen 2018. Arrangementet startet mandag 28. mai på Bølgen & Moi Tjuvholmen hvor 700 personer møttes til minglemat.

Enkel filosofi

Tirsdag ble Noresdagen holdt på Norges Varemesse på Lillestrøm, og programmet besto av årsmøte i Nores SA, medlemsforum, inspirerende foredrag og leverandørmesse med 125 utstillere.
På messen var det totalt 950 deltagere fra våre svenske og norske medlemmer og leverandører. Kveldens festmiddag og jubileumsfeiring ble holdt på Oslo Kongressenter, hvor også grunnleggeren av Nores, Christian Mohn var til stede.

Fra venstre: Mette Aarø-Stillesby, innkjøpssjef Nores SA Benjamin Trainer, Key Account Manager Fondberg Morten Lillenes, Sales Manager/Brand Manager Fondberg Oscar Nilsson, Key Account Manager Fondberg Daniel Mogensen, Key Account Manager Fondberg Petter Ravik, innkjøpssjef Nores SA. (Foto: Helge Hansen, Montag)

– Det har vært morsomt å starte dette her. Det var jo en enkel filosofi, at jo mer du kjøpte, jo bedre betingelser fikk du. Sånn at man ikke skulle sitte på hver sin tue og kjøpe, men at man kunne samordne innkjøp. Når du begynner i det små og skal vokse, og få mennesker til å samarbeide, det er ikke alltid lett. For alle tenker jeg, ingen tenker vi, men vi gjør det bedre enn jeg.», sier Christian Mohn, nå 92 år.
Under festmiddagen ble det delt ut priser til «Årets leverandør» og «Årets medlem», basert på deres arbeid i 2017. Det ble også delt ut pris for «Beste stand» på messen. Nores gratulerer prisvinnerne så mye, og takker for den store jobben som er lagt ned.

Fondberg Beverage Group kåret til «Årets leverandør» til Nores

Årets prisvinner fremmes av Noresmedlemmene som en leverandør med veldig bra oppfølgning fra alle sine selgere. Sortimentet til Fondberg beskrives som svært godt og bredt. De lager spennende arrangementer, er samarbeidsorienterte og leverer alltid det de lover. Fondberg er en leverandør man kan stole på, som strekker seg langt for sine kunder.

Fra venstre Cecilie Fuglesang Framholt, medlemsrådgiver Nores SA Bodil Langerak, direktør Strand Hotel Fevik Kjell Hansen, kjøkkensjef Strand Hotel Fevik Sylvia Donlan, driftsleder restaurant Strand Hotel Fevik Heidi Danielsen, medlemsrådgiver Nores SA. (Foto: Helge Hansen, Montag)

Det er Nores’ medlemmer som stemmer frem Årets leverandør gjennom en undersøkelse, og alle Nores’ rundt 100 leverandører er med og kjemper om tittelen. Det er dermed ekstra gjevt å vinne denne prisen, da det gjenspeiler hva denne leverandøren yter for våre medlemmer, hver dag. De to andre leverandørene som var nominert til prisen var NorEngros og Vinhuset.

– Takk til alle medlemmene i Nores for at de har stemt oss frem til denne fantastiske utmerkelsen – Årets leverandør 2017. Som en forholdsvis ny samarbeidspartner (2016) er det meget motiverende å bli nominert både i 2016 og 2017 til denne prisen. Vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet med medlemsbedriftene og Nores sentralt – sammen er vi sterke, sier «sales manager» i Fondberg Beverage Group, Morten Lillenes.

«Årets medlem» i Nores - Strand Hotel Fevik

Representanter fra Egge Gård, 2080.no og Engrosfrukt. Prisen ble delt ut av Gaute Birkeli, daglig leder Bryggeloftet & Stuene, og deltager i Nores arbeidsutvalg. (Foto: Helge Hansen, Montag)

«Årets medlem» har med sin engasjerte ledelse hatt et stort fokus på optimalisering av innkjøp og samarbeid med Nores over flere år. Noresavtalene er godt integrert blant avdelingslederne og i tillegg til høy grad av lojalitet er de gode på bruk av de digitale verktøy for å fremme struktur. De deltar på Nores arrangementer og stiller sterkt på samlinger og møter. Årets medlem setter innkjøp på dagsordenen på hele hotellet.
Direktør Bodil Langerak sier de er veldig stolte over å ha mottatt prisen.

– Utgangspunktet er nulltoleranse for kjøp utenom Buy at Nores. Avdelingslederne som bestiller varer gjør en utrolig bra jobb. Kjøkkensjefen er vant med å planlegge langt frem i tid og han er meget god på lagerstyring. I samarbeid med Asko er det nå kun en levering i uken, og det belønnes vi for med bedre ordrerabatt, og i tillegg sparer det miljøet. Etter besøk fra vår medlemsrådgiver i Nores, så gikk det opp et lys for oss om hvor lønnsomt det er å være lojal. Vi fikk en grundig gjennomgang med fokus på å synliggjøre verdien for oss som medlemmer, sier hun.

De andre nominerte til prisen var Vestlia Resort og Myrkdalen Hotel.

Egge Gård, 2080 og Engrosfrukt vant «Beste stand»

Medlemmene stemte på «Beste stand» via Noresdagens app, og vinneren ble ett samarbeid mellom Egge Gård, 2080 og Engrosfrukt. Arbeidsutvalget i Nores delte ut prisen, og om standen sier de:
Det er tydelig at standen er godt gjennomtenkt og at det er brukt mye energi på å lage den. Stand-teamet var aktive og viste stor gjestfrihet for de besøkende på standen. Standen fremsto veldig helhetlig, og det var en rød tråd i alt fra farger, råvarer, matretter og drikke, og det føltes som om man var på besøk i deres egen, flotte hage.

De andre nominerte var Hansa Borg Bryggerier og Arcus/Vingruppen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS